Artikkeli

Muscovadojäätelö

Vatkaa keltuaiset ja muscovadosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa kattilaan kaura- tai soijakerma ja glukoosi...

3 1/2 dl kau­ra- tai

soi­ja­ker­maa

1 rkl glu­koo­sia (ap­tee­kis­ta)

1 dl tum­maa

mus­co­va­do­so­ke­ria

5 kel­tu­ais­ta

(2 rkl rom­mia)

1. Vat­kaa kel­tu­ai­set ja mus­co­va­do­so­ke­ri kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si.

2. Mit­taa kat­ti­laan kau­ra- tai soi­ja­ker­ma ja glu­koo­si. Kie­hau­ta seos koko ajan se­koit­ta­en.

3. Se­koi­ta kuu­maan ker­mag­lu­koo­si­lie­meen kel­tu­ais-so­ke­ri­vaah­to. Li­sää lo­puk­si rom­mi. An­na se­ok­sen hie­man jääh­tyä ja kaa­da se laa­ke­aan pa­kas­te­ra­si­aan.

4. Pa­kas­ta noin 5 tun­tia. Se­koi­ta sil­loin täl­löin. Voit val­mis­taa her­kun myös jää­te­lö­ko­nees­sa.

Koti ja keit­tiö 1-2/2004