Koti ja keittiö 12/2005
Pohja:
noin 175 g suklaatäytekeksejä
50 g voita tai margariinia
Täyte:
8 liivatelehteä
3 rkl tummaa rommia
3 rkl brandya
3 keltuaista
3 valkuaista
2 ½ dl sokeria
4 dl kuohu- tai vispikermaa
1 tl kanelia
½ tl muskottipähkinää
ripaus neilikkaa
2 tl vaniljasokeria
Suklaa-kahvikastike:
2 dl sokeria
1 dl vettä
1 ½ dl vahvaa kahvia (esim. espresso)
noin 50 g tummaa suklaata
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele muruseos vuoan pohjalle.
2. Mittaa keltuaiset ja 1 ¼ dl sokeria teräskulhoon ja vatkaa vesihauteen päällä vaaleaksi vaahdoksi. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää keltuaisseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon myös alkoholit.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mausteet ja loput sokerista (1 ¼ dl). Lisää kermavaahto erissä keltuaisseokseen.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti massan joukkoon. Kaada mousse keksipohjan päälle, peitä kakku kelmulla tai foliolla ja anna jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
5. Valmista kastike ennen tarjoilua. Keitä sokeria, vettä ja kahvia noin 5-10 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
6. Irrota kakku vuoasta ja tarjoa kastikkeen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2