Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2008

Munakoiso-parme­saa­ni­pii­rakka

Paloittele rasva pieneksi ja sekoita suola jauhoihin. Nypi keskenään rasva ja suola-jauhoseos. Lisää munankeltuainen ja lopuksi vesi. Vaivaa kevyesti tasaiseksi...

125 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 kel­tu­ai­nen

2 1/2 rkl jää­kyl­mää vet­tä

ri­paus suo­laa

Täy­te:

1 kes­ki­ko­koi­nen mu­na­koi­so

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

50 g par­me­saa­ni­juus­to­raas­tet­ta

1 prk (200 g) rans­kan­ker­maa

3 mu­naa

1 tl yrt­ti­suo­laa

ri­paus val­ko­pip­pu­ria

Pais­ta­mi­seen:

hy­vää olii­vi­öl­jyä

1. Pa­loit­te­le ras­va pie­nek­si ja se­koi­ta suo­la jau­hoi­hin. Nypi kes­ke­nään ras­va ja suo­la-jau­ho­se­os. Li­sää mu­nan­kel­tu­ai­nen ja lo­puk­si vesi. Vai­vaa ke­vy­es­ti ta­sai­sek­si.

2. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­lun, hal­kai­si­jal­taan 27 cm:n pii­rak­ka­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le.

3. Huuh­te­le mu­na­koi­so ja leik­kaa se ohu­eh­koik­si vii­pa­leik­si.

4. Murs­kaa val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja kuul­lo­ta ne öl­jy­til­kas­sa pan­nul­la. Nos­ta si­vuun.

5. Pais­ta mu­na­koi­so­vii­pa­lei­ta kah­des­sa tai use­am­mas­sa eräs­sä mo­lem­min puo­lin olii­vi­öl­jy­til­kas­sa pan­nul­la, kun­nes pa­lat ovat saa­neet kau­niin kul­lan­rus­ke­an pais­to­pin­nan ja ovat kaut­taal­taan peh­mei­tä. Nos­ta puo­let pa­lois­ta pii­rak­ka­vuo­kaan tai­ki­nan pääl­le.

6. Yh­dis­tä sme­ta­na ja mu­nat. Maus­ta seos kuul­lo­te­tul­la val­ko­si­pu­li­sil­pul­la, suo­lal­la ja val­ko­pip­pu­ril­la.

7. Ku­moa juus­to-rans­kan­ker­ma-seos vuo­kaan. Li­sää pin­nal­le lo­put pais­te­tut mu­na­koi­so­pa­lat ja pais­ta 200 as­tees­sa uu­nin kes­ki­ta­sol­la 30 - 35 mi­nuut­tia.