Koti ja keittiö 6-7/2008
100 g margariinia tai voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
Täyte:
3 hapanta omenaa
2 raparperinvartta
2-3 rkl fariinisokeria
1 rkl kanelia
1 pötkö (200 g) mantelimassaa
Lisäksi:
voita tai margariinia kuullotukseen
1. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kuivat aineet, huoneenlämpöinen rasva ja sokeri tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele seos voidellun piirakkavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta sivuun.
3. Paloittele kuoritut raparperinpalat kattilaan. Kuullota niitä pari minuuttia rasvassa.
4. Kuori ja kuutioi omenat.
5. Lisää kattilaan omenakuutiot, kaneli ja fariinisokeri. Kuullota vielä pari minuuttia.
4. Raasta mantelimassa karkeaksi. Levitä siitä puolet esipaistetun pohjan päälle.
5. Kumoa manteliraasteen päälle omena-raparperiseos ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi.
6. Lisää päälle loppu mantelimassaraaste. Ripottele halutessasi pinnalle mantelilastuja.
7. Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa vielä noin 30-40 minuuttia, kunnes mantelimassa on kauniin kullanruskeaa ja pohja kypsä.
8. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2