Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Mökkiläisen manteli-raparperi-omenapaistos

Tarjoa lämpimänä esimerkiksi vaahdotetun vanil­ja­kas­tikkeen kanssa.

100 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 rkl so­ke­ria

Täy­te:

3 ha­pan­ta ome­naa

2 ra­par­pe­rin­vart­ta

2-3 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 rkl ka­ne­lia

1 pöt­kö (200 g) man­te­li­mas­saa

Li­säk­si:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia kuul­lo­tuk­seen

1. Se­koi­ta lei­vin­jau­he jau­hoi­hin. Se­koi­ta kui­vat ai­neet, huo­neen­läm­pöi­nen ras­va ja so­ke­ri ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

2. Pai­ne­le seos voi­del­lun pii­rak­ka­vuo­an poh­jal­le. Esi­pais­ta poh­jaa uu­nin kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia. Nos­ta si­vuun.

3. Pa­loit­te­le kuo­ri­tut ra­par­pe­rin­pa­lat kat­ti­laan. Kuul­lo­ta nii­tä pari mi­nuut­tia ras­vas­sa.

4. Kuo­ri ja kuu­ti­oi ome­nat.

5. Li­sää kat­ti­laan ome­na­kuu­ti­ot, ka­ne­li ja fa­rii­ni­so­ke­ri. Kuul­lo­ta vie­lä pari mi­nuut­tia.

4. Raas­ta man­te­li­mas­sa kar­ke­ak­si. Le­vi­tä sii­tä puo­let esi­pais­te­tun poh­jan pääl­le.

5. Ku­moa man­te­li­raas­teen pääl­le ome­na-ra­par­pe­ri­se­os ja le­vi­tä se ta­sai­sek­si ker­rok­sek­si.

6. Li­sää pääl­le lop­pu man­te­li­mas­sa­raas­te. Ri­pot­te­le ha­lu­tes­sa­si pin­nal­le man­te­li­las­tu­ja.

7. Pais­ta pii­ras­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa vie­lä noin 30-40 mi­nuut­tia, kun­nes man­te­li­mas­sa on kau­niin kul­lan­rus­ke­aa ja poh­ja kyp­sä.

8. Tar­joa läm­pi­mä­nä esi­mer­kik­si vaah­do­te­tun va­nil­ja­kas­tik­keen kans­sa.