Koti ja Keittiö 4/08
(Ohje on neljälle hengelle)
Dashiliemi:
5 dl vettä
noin 7 cm:n pala kombu-merilevää
2 rkl katsuobushia
Lisäksi:
1 rkl wakamelevää
noin 10 cm:n pätkä purjoa tai pari kevätsipulia
3 rkl misotahnaa
1. Pese ja kuivaa kombu. Mittaa kattilaan kylmä vesi ja katko kombulevä parin sentin viipaleiksi veteen likoamaan. Anna liota puoli tuntia.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi nosta kombulevät pois kattilasta. Lisää katsuobushi ja kiehauta. Siivilöi liemi toiseen astiaan. Kirkkaan liemen saat, kun siivilöit liemen kangasliinan läpi.
3. Liota wakamea kylmässä vedessä noin 5 minuutin ajan, kunnes se pehmenee. Valuta ja leikkaa levä parin sentin paloiksi.
4. Kuumenna siivilöity dashiliemi. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi tai hienonna kevätsipulit ja lisää liemeen. Keitä pari minuuttia ja ota kattila pois levyltä.
5. Liuota misotahna puoleen desilitraan vettä ja lisää keittoon. Älä keitä enää, ettei mison maku heikkene.
6. Lisää lopuksi wakamelevä ja jaa keitto annoskulhoihin.
Vinkki! Katsuobushi on tonnikalan tyyppisestä bonito-kalasta valmistettua kuivattua kalahiutaletta. Misokeiton dashiliemen voi valmistaa nopeasti myös valmiista dashijauheesta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2