Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/08

Misokeitto

Pese ja kuivaa kombu. Mittaa kattilaan kylmä vesi ja katko kombulevä parin sentin viipaleiksi veteen likoamaan. Anna liota puoli tuntia...

(Oh­je on nel­jäl­le hen­gel­le)

Das­hi­lie­mi:

5 dl vet­tä

noin 7 cm:n pala kom­bu-me­ri­le­vää

2 rkl kat­suo­bus­hia

Li­säk­si:

1 rkl wa­ka­me­le­vää

noin 10 cm:n pät­kä pur­joa tai pari ke­vät­si­pu­lia

3 rkl mi­so­tah­naa

1. Pese ja kui­vaa kom­bu. Mit­taa kat­ti­laan kyl­mä vesi ja kat­ko kom­bu­le­vä pa­rin sen­tin vii­pa­leik­si ve­teen li­ko­a­maan. An­na li­o­ta puo­li tun­tia.

2. Kuu­men­na vesi kie­hu­vak­si nos­ta kom­bu­le­vät pois kat­ti­las­ta. Li­sää kat­suo­bus­hi ja kie­hau­ta. Sii­vi­löi lie­mi toi­seen as­ti­aan. Kirk­kaan lie­men saat, kun sii­vi­löit lie­men kan­gas­lii­nan läpi.

3. Li­o­ta wa­ka­mea kyl­mäs­sä ve­des­sä noin 5 mi­nuu­tin ajan, kun­nes se peh­me­nee. Va­lu­ta ja leik­kaa levä pa­rin sen­tin pa­loik­si.

4. Kuu­men­na sii­vi­löi­ty das­hi­lie­mi. Leik­kaa pur­jo ohuik­si vii­pa­leik­si tai hie­non­na ke­vät­si­pu­lit ja li­sää lie­meen. Kei­tä pari mi­nuut­tia ja ota kat­ti­la pois le­vyl­tä.

5. Liu­o­ta mi­so­tah­na puo­leen de­si­lit­raan vet­tä ja li­sää keit­toon. Älä kei­tä enää, et­tei mi­son maku heik­ke­ne.

6. Li­sää lo­puk­si wa­ka­me­le­vä ja jaa keit­to an­nos­kul­hoi­hin.

Vink­ki! Kat­suo­bus­hi on ton­ni­ka­lan tyyp­pi­ses­tä bo­ni­to-ka­las­ta val­mis­tet­tua kui­vat­tua ka­la­hiu­ta­let­ta. Mi­so­kei­ton das­hi­lie­men voi val­mis­taa no­pe­as­ti myös val­miis­ta das­hi­jau­hees­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ