Artikkeli

Minttusiirapilla sivelty baklava

Sulata filotaikina ja leikkaa taikinalevyt keskeltä kahtia niin, että ne ovat 35 x 24 cm. Peitä taikinalevyt tarvittaessa kostealla liinalla...

450 g fi­lo­tai­ki­naa (12 le­vyä, à 35x48 cm)

125 g voi­ta su­la­tet­tu­na

2 rkl öl­jyä

Täy­te:

3 1/2 dl rou­hit­tu­ja sak­san­päh­ki­nöi­tä

3 1/2 dl rou­hit­tu­ja man­te­lei­ta

1 tl jau­het­tua ka­ne­lia

1 dl tum­maa ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

50 g voi­ta su­la­tet­tu­na

Mint­tu­sii­rap­pi:

2 dl vet­tä

3 1/2 dl so­ke­ria

1 ison mint­tu­ruu­kun leh­det

1. Su­la­ta fi­lo­tai­ki­na ja leik­kaa tai­ki­na­le­vyt kes­kel­tä kah­tia niin, et­tä ne ovat 35 x 24 cm. Pei­tä tai­ki­na­le­vyt tar­vit­ta­es­sa kos­te­al­la lii­nal­la.

2. Val­mis­ta täy­te. Se­koi­ta rou­hi­tut päh­ki­nät ja man­te­lit, ka­ne­li, so­ke­ri ja su­la­tet­tu voi.

3. Se­koi­ta öl­jy voi­su­laan. Voi­te­le uu­ni­vuo­ka (25x35 cm) ja ase­ta poh­jal­le yk­si tai­ki­na­le­vy. Voi­te­le tai­ki­na­le­vy ja li­sää pääl­le toi­nen tai­ki­na­le­vy. Lai­ta 8 tai­ki­na­le­vyä pääl­lek­käin, voi­te­le jo­kai­nen.

4. Le­vi­tä nyt puo­let täyt­tees­tä pääl­le ja lai­ta taas 8 tai­ki­na­le­vyä täyt­teen pääl­le voi­del­len taas jo­kai­sen. Le­vi­tä lo­put täyt­tees­tä toi­sen tai­ki­na­le­vy­ker­rok­sen pääl­le ja lai­ta pääl­lim­mäi­sek­si lo­put 8 tai­ki­na­le­vyä sa­mal­la ta­val­la voi­del­len. Voi­te­le myös pääl­lim­mäi­nen tai­ki­na­le­vy.

5. Leik­kaa bak­la­va vi­no­ne­li­öik­si ja pais­ta 175 as­tees­sa kul­lan­kel­tai­sek­si, noin tun­ti.

6. Val­mis­ta mint­tu­sii­rap­pi. Kuu­men­na vet­tä, so­ke­ria ja mint­tua kat­ti­las­sa, kun­nes so­ke­ri su­la­vat. Kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä noin 5 mi­nuut­tia ja sii­vi­löi min­tun­leh­det.

7. An­na val­miin bak­la­van ve­täy­tyä het­ki ja va­le­le mint­tu­sii­ra­pil­la. Tar­joa jääh­ty­nee­nä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ