450 g filotaikinaa (12 levyä, à 35x48 cm)
125 g voita sulatettuna
2 rkl öljyä
Täyte:
3 1/2 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
3 1/2 dl rouhittuja manteleita
1 tl jauhettua kanelia
1 dl tummaa ruokokidesokeria
50 g voita sulatettuna
Minttusiirappi:
2 dl vettä
3 1/2 dl sokeria
1 ison mintturuukun lehdet
1. Sulata filotaikina ja leikkaa taikinalevyt keskeltä kahtia niin, että ne ovat 35 x 24 cm. Peitä taikinalevyt tarvittaessa kostealla liinalla.
2. Valmista täyte. Sekoita rouhitut pähkinät ja mantelit, kaneli, sokeri ja sulatettu voi.
3. Sekoita öljy voisulaan. Voitele uunivuoka (25x35 cm) ja aseta pohjalle yksi taikinalevy. Voitele taikinalevy ja lisää päälle toinen taikinalevy. Laita 8 taikinalevyä päällekkäin, voitele jokainen.
4. Levitä nyt puolet täytteestä päälle ja laita taas 8 taikinalevyä täytteen päälle voidellen taas jokaisen. Levitä loput täytteestä toisen taikinalevykerroksen päälle ja laita päällimmäiseksi loput 8 taikinalevyä samalla tavalla voidellen. Voitele myös päällimmäinen taikinalevy.
5. Leikkaa baklava vinoneliöiksi ja paista 175 asteessa kullankeltaiseksi, noin tunti.
6. Valmista minttusiirappi. Kuumenna vettä, sokeria ja minttua kattilassa, kunnes sokeri sulavat. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ja siivilöi mintunlehdet.
7. Anna valmiin baklavan vetäytyä hetki ja valele minttusiirapilla. Tarjoa jäähtyneenä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2