Koti ja keittiö 6-7/2008
8-10 annosta
2 munaa
2 1/2 dl sokeria
2 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
1/2 dl maitoa
6 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
125 g voita tai margariinia sulatettuna
1 ruukku tuoretta minttua hienonnettuna
2 omenaa tai päärynää
1 dl mustikoita
Vuoan leivitykseen:
voita tai margariinia
korppujauhoja
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon jogurtti tai piimä ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää erissä taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja hienonnettu minttu.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.
3. Kuori omenat tai päärynät, poista siemenkodat ja leikkaa hedelmät lohkoiksi. Painele lohkot taikinan päälle niin, että ne hieman uppoavat taikinaan. Ripottele päälle lopuksi mustikat ja painele niitäkin hieman.
4. Pasta kakkua uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes se on kypsää.
5. Tarjoile kermavaahdon tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ