Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Minttu-mustikkakakku

Tarjoile kermavaahdon tai vaahdotetun vanil­ja­kas­tikkeen kera.

8-10 an­nos­ta

2 mu­naa

2 1/2 dl so­ke­ria

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia tai pii­mää

1/2 dl mai­toa

6 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

125 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia su­la­tet­tu­na

1 ruuk­ku tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

2 ome­naa tai pää­ry­nää

1 dl mus­ti­koi­ta

Vuo­an lei­vi­tyk­seen:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

korp­pu­jau­ho­ja

1. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Se­koi­ta jouk­koon jo­gurt­ti tai pii­mä ja mai­to. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää eris­sä tai­ki­naan. Li­sää lo­puk­si su­la­tet­tu ras­va ja hie­non­net­tu mint­tu.

2. Kaa­da tai­ki­na voi­del­tuun ja korp­pu­jau­ho­tet­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan.

3. Kuo­ri ome­nat tai pää­ry­nät, pois­ta sie­men­ko­dat ja leik­kaa he­del­mät loh­koik­si. Pai­ne­le loh­kot tai­ki­nan pääl­le niin, et­tä ne hie­man up­po­a­vat tai­ki­naan. Ri­pot­te­le pääl­le lo­puk­si mus­ti­kat ja pai­ne­le nii­tä­kin hie­man.

4. Pas­ta kak­kua uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin puo­li tun­tia, kun­nes se on kyp­sää.

5. Tar­joi­le ker­ma­vaah­don tai vaah­do­te­tun va­nil­ja­kas­tik­keen kera.