Artikkeli

Minttuin­ki­vää­ri­sii­ra­pilla maustettu melonisalaatti

(4-6 an­nos­ta)

noin 1/4–1/2 hu­na­ja­me­lo­ni

noin 1/4–1/2 ga­li­a­me­lo­nia

pala kel­tais­ta me­lo­nia

Sii­rap­pi:

2 1/2 dl vet­tä

1 1/2 dl so­ke­ria

puo­len sit­ruu­nan mehu

2 tl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

1 ruuk­ku mint­tua

1. Mit­taa sii­ra­pin ai­nek­set kat­ti­laan ja revi jouk­koon mint­tu, mut­ta jätä muu­ta­ma leh­ti ko­ris­te­luun. Kei­tä ai­nek­sia hil­jal­leen noin 10 mi­nuut­tia. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja an­na se­ok­sen te­key­tyä noin puo­li tun­tia. Sii­vi­löi sii­rap­pi ja säi­ly­tä jää­kaa­pis­sa.

2. Pois­ta me­lo­neis­ta sie­me­net ja kuo­ri. Pa­loit­te­le he­del­mä­li­hat ja lai­ta tar­joi­lu­kul­hoi­hin. Lai­ta he­del­mien jouk­koon muu­ta­ma min­tun leh­ti hie­non­net­tu­na. Kaa­da sii­rap­pia pääl­le juu­ri en­nen tar­joi­lua.