Artikkeli

Miilunpolttajan spagetti

400 g spa­get­tia

4 l vet­tä

4 tl suo­laa

1 rkl öl­jyä

150 g keit­to­kink­kua

1 dl kui­vaa val­ko­vii­niä tai

kas­vis­lien­tä + 1 tl val­ko-

vii­nie­tik­kaa

2 mu­nan­kel­tu­ais­ta

1 dl par­me­saa­ni­juus­toa

mus­ta­pip­pu­ria

nip­pu per­sil­jaa

1. Pane spa­get­ti kie­hu­maan väl­jään ve­teen. Kei­tä 9 mi­nuut­tia eli kun­nes se on nap­sah­ta­van peh­me­ää. Va­lu­ta. Tee kie­hu­mi­sen ai­ka­na kink­ku­se­os.

2. Leik­kaa kink­ku ohuik­si ti­kuik­si ja silp­pua per­sil­ja. Erot­te­le mu­nan­kel­tu­ai­set.

3. Paah­da liha öl­jyn kans­sa kat­ti­las­sa. Li­sää val­ko­vii­ni tai kas­vis­lie­mi ja vii­nie­tik­ka ja an­na kie­hua het­ki. Nes­te saa haih­tua puo­leen.

4. Vat­kaa kel­tu­ai­set kook­kaas­sa kul­hos­sa juus­to­raas­teen kans­sa se­kai­sin, li­sää maus­te­pip­pu­ri ja per­sil­ja­silp­pu.

5. Kun spa­get­ti on nap­sah­ta­van peh­me­ää, va­lu­ta ja se­koi­ta kel­tu­ais­se­ok­sen kans­sa. Li­sää kink­ku­se­os ja tar­joa ruo­ka heti.

Koti ja keit­tiö 4/2003