Artikkeli

Maustetut viinietikat

Maustettuja viinietikoita voi valmistaa myös kotona. Etikoista etenkin valkoviini- ja omenaviinietikka, sekä vaalea balsa­mi­vii­nie­tikka sopivat mauste-etikoiden pohjaliemeksi. Kauniiseen pulloon pullotettu etikka on myös kiva ruokatuliainen.

Maus­tet­tu­ja vii­nie­ti­koi­ta voi val­mis­taa myös ko­to­na. Eti­kois­ta eten­kin val­ko­vii­ni- ja ome­na­vii­nie­tik­ka, sekä vaa­lea bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka so­pi­vat maus­te-eti­koi­den poh­ja­lie­mek­si. Kau­nii­seen pul­loon pul­lo­tet­tu etik­ka on myös kiva ruo­ka­tu­li­ai­nen.

Sit­rus-tim­ja­mi­vii­nie­tik­ka

Su­jau­ta pul­loon muu­ta­ma pak­su sit­ruu­nan ja li­men kuo­ri­sui­ka­le ja pari tim­ja­mi­nok­saa. Kuu­men­na etik­ka ja täy­tä pul­lo kuu­mal­la eti­kal­la.

Vink­ki! Myös ba­si­li­ka so­pii sit­ru­se­ti­kan maus­teek­si.

Va­del­ma-ros­ma­rii­ni­vii­nie­tik­ka

Lai­ta pul­loon tuo­rei­ta tai pa­kas­te­va­del­mia, hie­man hu­na­jaa ja ros­ma­rii­ni­nok­sa. Kuu­men­na vaa­lea bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka ja täy­tä pul­lo eti­kal­la.

Vink­ki! Voit val­mis­taa mar­ja­vii­nie­tik­kaa myös muis­ta mar­jois­ta. Ko­kei­le esi­mer­kik­si yh­dis­tel­miä: pu­na­he­ruk­ka-sit­ruu­na-/ ka­ne­li­ba­si­li­ka, mus­ta­he­ruk­ka-mint­tu, man­sik­ka-ba­si­li­ka ja mus­tik­ka-in­ki­vää­ri.

Chili-in­ki­vää­ri-val­ko­si­pu­li­vii­nie­tik­ka

Pu­jo­ta pul­loon hal­kais­tu ko­ko­nai­nen tai puo­li­kas chi­li­pap­ri­ka, in­ki­vää­rin­pa­la­sia ja kuo­rit­tu­ja val­ko­si­pu­lin­kyn­siä. Kuu­men­na val­ko- tai ome­na­vii­nie­tik­ka ja täy­tä pul­lo.

An­na maus­te­tun vii­nie­ti­kan te­key­tyä huo­neen­läm­mös­sä vii­kon ver­ran vä­lil­lä se­koi­tel­len. Sii­vi­löi ja pul­lo­ta vii­nie­tik­ka uu­del­leen. Su­jau­ta ko­ris­teek­si muu­ta­ma maus­te­ai­ne.