Maustettuja viinietikoita voi valmistaa myös kotona. Etikoista etenkin valkoviini- ja omenaviinietikka, sekä vaalea balsamiviinietikka sopivat mauste-etikoiden pohjaliemeksi. Kauniiseen pulloon pullotettu etikka on myös kiva ruokatuliainen.
Sitrus-timjamiviinietikka
Sujauta pulloon muutama paksu sitruunan ja limen kuorisuikale ja pari timjaminoksaa. Kuumenna etikka ja täytä pullo kuumalla etikalla.
Vinkki! Myös basilika sopii sitrusetikan mausteeksi.
Vadelma-rosmariiniviinietikka
Laita pulloon tuoreita tai pakastevadelmia, hieman hunajaa ja rosmariininoksa. Kuumenna vaalea balsamiviinietikka ja täytä pullo etikalla.
Vinkki! Voit valmistaa marjaviinietikkaa myös muista marjoista. Kokeile esimerkiksi yhdistelmiä: punaherukka-sitruuna-/ kanelibasilika, mustaherukka-minttu, mansikka-basilika ja mustikka-inkivääri.
Chili-inkivääri-valkosipuliviinietikka
Pujota pulloon halkaistu kokonainen tai puolikas chilipaprika, inkiväärinpalasia ja kuorittuja valkosipulinkynsiä. Kuumenna valko- tai omenaviinietikka ja täytä pullo.
Anna maustetun viinietikan tekeytyä huoneenlämmössä viikon verran välillä sekoitellen. Siivilöi ja pullota viinietikka uudelleen. Sujauta koristeeksi muutama mausteaine.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ