Koti ja Keittiö 11/06
(noin 20 kpl)
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
50 g voita tai margariinia
1/2 dl ruokakermaa
1/2 dl vettä
Valkosipuli-yrttikeksit:
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tuoretta ruohosipulia
hienonnettuna
2 rkl tuoretta persiljaa
hienonnettuna
Voiteluun:
muna
Pinnalle:
sormisuolaa tai seesaminsiemeniä
Juusto-chilikeksit:
1 dl parmesanjuustoa raasteena
1 punainen chilipaprika
Voiteluun:
muna
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva. Sekoita lopuksi joukkoon kylmä kerma ja vesi.
2. Valkosipuli-yrttikeksit: Sekoita perustaikinaan kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi ja hienonnetut yrtit. Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa taikinapyörällä pieniksi neliöiksi (noin 4 x 4 cm). Nostele taikinaneliöt pellille, voitele munalla, pistele ja ripottele pinnalle sormisuolaa tai seesaminsiemeniä. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
3. Juustochilikeksit: Kauli annos perustaikinaa ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (halkaisija noin 5 cm) paloja. Laita taikinapyörylät pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla, pistele keksit ja ripottele päälle juustoraaste. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Jaa hienonnettu chili keksien päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2