Koti ja Keittiö 4/08
(Ohje neljälle)
noin 400 g luomuporsaan fileetä
Marinadi:
3 rkl soijaa
1 rkl öljyä
1 rkl ruokosokeria
1 limetin mehu
1 tl mietoa karritahnaa
1/2 tl chilitahnaa
Kastike:
1 rkl seesami- tai maapähkinäöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl valmista sitruunaruohotahnaa
3/4 dl maapähkinävoita
1 1/2 dl kookosmaitoa
2 rkl makeaa chilikastiketta
maun mukaan chilitahnaa
Lisäksi:
liotettuja puisia varrastikkuja
1. Poista lihan pinnasta rasva ja kalvot ja taputtele se kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa lihasta ohuehkoja siivuja.
2. Yhdistä keskenään marinadin ainekset kulhoon ja kääntele sekaan lihasiivut. Peitä ja nosta sivuun maustumaan noin tunniksi.
3. Valmista sillä aikaa kastike. Pane kattilaan öljy, kuorittu ja murskattu valkosipuli ja sitruunaruohotahna. Kuumenna sekoittaen parin minuutin ajan. Lisää sekaan loput ainekset ja kuumenna kunnes seos sakenee.
4. Valuta pois ylimääräinen marinadi ja pujottele lihasiivut liotettuihin varrastikkuihin.
5. Kypsennä vartaat uunissa 225 asteessa pellillä leivinpaperilla kypsiksi, eli 15–20 minuuttia. Käännä vartaat kerran kypsennyksen aikana.
6. Nosta tarjolle kastikkeen ja esimerkiksi keitettyjen nuudelien ja salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2