Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2010 Kat­ri Schrö­der Kuva Ar­to Vuo­he­lai­nen

Mausteiset juustopähkinät

Sekoita kulhossa valkuainen, appelsiinin kuori ja mehu, mausteet ja parmesaaniraaste...

8 an­nos­ta

1 val­ku­ai­nen

1/2 ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

1 rkl ap­pel­sii­ni­me­hua

2 rkl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1 rkl chi­li­maus­te­se­os­ta

1 tl sor­mi­suo­laa

4 rkl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

noin 300 g ko­ko­nai­sia päh­ki­nöi­tä, esi­mer­kik­si pe­kaa­ni-, sak­san- ja pa­ra­päh­ki­nöi­tä

1. Se­koi­ta kul­hos­sa val­ku­ai­nen, ap­pel­sii­nin kuo­ri ja mehu, maus­teet ja par­me­saa­ni­raas­te.

2. Li­sää ko­ko­nai­set päh­ki­nät ja kään­te­le ai­nek­set se­kai­sin.

3. Le­vi­tä päh­ki­nät lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Paah­da 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 25 mi­nuut­tia. Kään­te­le muu­ta­man ker­ran paah­ta­mi­sen ai­ka­na.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min.