5 dl omenatäysmehua
25 g tuorehiivaa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl fariinisokeria
1/2 dl voisulaa tai öljyä
1 rkl murskattuja fenkolinsiemeniä
1 rkl murskattuja kuminansiemeniä
1 tl jauhettua neilikkaa
3 dl raastettua omenaa
1 dl kauraleseitä
2 dl grahamjauhoja
noin 12 dl sämpyläjauhoja
Voiteluun:
maitoa tai siirappivettä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen mehuun. Lisää suola, sokeri, rasva, mausteet, omenaraaste ja kauraleseet.
2. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa kimmoisaksi. Peitä taikina ja kohota se kaksinkertaiseksi, noin tunti.
3. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palat leiviksi.
4. Kohota leipiä liinan alla vielä puoli tuntia. Pistele leivät ja voitele joko maidolla tai siirappivedellä.
5. Nosta leivät leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoile hyvän juuston ja omenasoseen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2