Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2001

Mausteinen kahvikakku

Voitele ja korppujauhota 1,5 litran vetoinen kakkuvuoka. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi...

3 ka­nan­mu­naa

1 ½ dl so­ke­ria

1 ½ dl sii­rap­pia

1 dl vah­vaa, jääh­ty­nyt­tä kah­via

2 tl ka­ne­lia

1 tl in­ki­vää­riä

1 ½ tl nei­lik­kaa

1 tl po­me­rans­sin­kuor­ta

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 ½ tl lei­vin­jau­het­ta

150 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia su­la­tet­tu­na

1. Voi­te­le ja korp­pu­jau­ho­ta 1,5 lit­ran ve­toi­nen kak­ku­vuo­ka.

2. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri vaa­le­ak­si, kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si.

3. Se­koi­ta kui­vat ai­neet yh­teen.

4. Se­koi­ta sii­rap­pi mu­na­vaah­toon ja li­sää tai­ki­naan vuo­ro­tel­len kah­vi ja kes­ke­nään yh­dis­te­tyt kui­vat ai­neet. Li­sää lo­puk­si jääh­ty­nyt voi­su­la.

5. Kaa­da tai­ki­na voi­del­tuun vuo­kaan ja pais­ta uu­nin ala­ri­ti­läl­lä 175 as­tees­sa noin 45 mi­nuut­tia.

6. Jääh­dy­tä kak­kua het­ki vuo­as­saan ja ku­moa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ