Koti ja keittiö joululiite 2001
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl siirappia
1 dl vahvaa, jäähtynyttä kahvia
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 ½ tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia sulatettuna
1. Voitele ja korppujauhota 1,5 litran vetoinen kakkuvuoka.
2. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet yhteen.
4. Sekoita siirappi munavaahtoon ja lisää taikinaan vuorotellen kahvi ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula.
5. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alaritilällä 175 asteessa noin 45 minuuttia.
6. Jäähdytä kakkua hetki vuoassaan ja kumoa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2