Koti ja keittiö 12/2009
6–8 annosta
1 kg bataattia
2 dl kuohukermaa
1 dl korppujauhoja
1/2 dl tummaa siirappia
1 muna
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl jauhettua inkivääriä
Siirapin makeus hurmaa niin rosollissa kuin leivässä
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl chilirouhetta
yhden appelsiinin mehu
Vuokien voiteluun:
voita tai margariinia
Pinnalle:
2 rkl korppujauhoja
2 rkl margariinia tai voita
loraus siirappia
1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä bataatit kypsiksi ja survo soseeksi. Lisää bataattisoseeseen muut ainekset ja vatkaa seos kuohkeaksi sähkövatkaimella.
2. Lusikoi bataattiseos voideltuihin annosvuokiin tai yhteen isoon uunivuokaan. Tasoita pinta. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja viimeistele pinta voinokareilla ja siirapilla.
3. Kypsennä pieniä bataattilaatikoita uunissa 175 asteessa noin 30–40 minuuttia ja isoa uunivuoallista noin 1 tunti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2