Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2009

Mausteinen bataattilaatikko

Kuori ja lohko bataatit. Keitä bataatit kypsiksi ja survo soseeksi. Lisää bataat­ti­so­seeseen muut ainekset ja vatkaa seos kuohkeaksi sähkövatkaimella...

6–8 an­nos­ta

1 kg ba­taat­tia

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 dl korp­pu­jau­ho­ja

1/2 dl tum­maa sii­rap­pia

1 muna

2 rkl öl­jyä

1 tl suo­laa

1 tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

Sii­ra­pin ma­keus hur­maa niin ro­sol­lis­sa kuin lei­väs­sä

1 tl jau­het­tua ku­mi­naa

1 tl chi­li­rou­het­ta

yh­den ap­pel­sii­nin mehu

Vuo­kien voi­te­luun:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Pin­nal­le:

2 rkl korp­pu­jau­ho­ja

2 rkl mar­ga­rii­nia tai voi­ta

lo­raus sii­rap­pia

1. Kuo­ri ja loh­ko ba­taa­tit. Kei­tä ba­taa­tit kyp­sik­si ja sur­vo so­seek­si. Li­sää ba­taat­ti­so­see­seen muut ai­nek­set ja vat­kaa seos kuoh­ke­ak­si säh­kö­vat­kai­mel­la.

2. Lu­si­koi ba­taat­ti­se­os voi­del­tui­hin an­nos­vuo­kiin tai yh­teen isoon uu­ni­vuo­kaan. Ta­soi­ta pin­ta. Ri­pot­te­le pin­nal­le korp­pu­jau­ho­ja ja vii­meis­te­le pin­ta voi­no­ka­reil­la ja sii­ra­pil­la.

3. Kyp­sen­nä pie­niä ba­taat­ti­laa­ti­koi­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 30–40 mi­nuut­tia ja isoa uu­ni­vuo­al­lis­ta noin 1 tun­ti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ