Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2008

Mausteinen avokado-kikhernekeitto

Kuori ja murskaa valko­si­pu­lin­kynnet. Kuullota ne ja jeera kattilan pohjalla öljytilkassa...

(4-6:lle)

2 dl kyp­siä kik­her­nei­tä pur­kis­ta

5 dl hy­vää ka­na­lien­tä

2 rkl ta­hi­nia eli see­sa­mi­tah­naa

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 tl jee­raa eli juus­to­ku­mi­naa

tilk­ka ryp­si­öl­jyä

2 kyp­sää avo­ka­doa

puo­len li­me­tin pu­ris­tet­tu mehu

maun mu­kaan suo­laa

Li­säk­si

100 g graa­vi­suo­lat­tua loh­ta

1. Kuo­ri ja murs­kaa val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuul­lo­ta ne ja jee­ra kat­ti­lan poh­jal­la öl­jy­til­kas­sa.

2. Va­lu­ta kik­her­neet. Lai­ta kat­ti­laan kik­her­neet, ka­na­lie­mi ja ta­hi­ni. Kuu­men­na seos kie­hu­vak­si.

3. An­na kie­hua hil­jal­leen noin 3 mi­nuut­tia. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä.

4. Kuo­ri ja pa­loit­te­le avo­ka­dot. Li­sää ne keit­toon.

5. So­seu­ta keit­to sau­va­se­koit­ti­mel­la, li­sää li­met­ti­me­hu ja maus­ta suo­lal­la.

6. Hak­kaa graa­vi­lo­hi pie­nek­si sil­puk­si ja tar­joa kei­ton kans­sa.

7. Nos­ta tar­jol­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ