Koti ja keittiö 10/2008
(4-6:lle)
2 dl kypsiä kikherneitä purkista
5 dl hyvää kanalientä
2 rkl tahinia eli seesamitahnaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
tilkka rypsiöljyä
2 kypsää avokadoa
puolen limetin puristettu mehu
maun mukaan suolaa
Lisäksi
100 g graavisuolattua lohta
1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota ne ja jeera kattilan pohjalla öljytilkassa.
2. Valuta kikherneet. Laita kattilaan kikherneet, kanaliemi ja tahini. Kuumenna seos kiehuvaksi.
3. Anna kiehua hiljalleen noin 3 minuuttia. Nosta kattila liedeltä.
4. Kuori ja paloittele avokadot. Lisää ne keittoon.
5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää limettimehu ja mausta suolalla.
6. Hakkaa graavilohi pieneksi silpuksi ja tarjoa keiton kanssa.
7. Nosta tarjolle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2