Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2003

Marsipaaninougat

Muotoile mantelimassasta neliskulmainen, noin 2 1/2 cm paksu tanko. Leikkaa tanko pituussuunnassa kahteen osaan...

200 g man­te­li­mas­saa

2 pkt (á 54 g) Ma­ra­boun nou­ga­tia

75-100 g vaa­le­aa tai tum­maa suk­laa­ta

pis­taa­si­päh­ki­nä­rou­het­ta

1. Muo­toi­le man­te­li­mas­sas­ta ne­lis­kul­mai­nen, noin 2 1/2 cm pak­su tan­ko. Leik­kaa tan­ko pi­tuus­suun­nas­sa kah­teen osaan.

2. Nos­ta nou­gat­le­vyt toi­sel­le man­te­li­mas­sa­tan­gol­le ja nos­ta toi­nen tan­ko kan­nek­si. Pai­na ker­rok­set tii­viis­ti kiin­ni toi­siin­sa.

3. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa. Voi­te­le mar­si­paa­ni­nou­ga­tin pin­ta ja reu­nat suk­laa­su­lal­la. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si päh­ki­nä­rou­heel­la.

4. Leik­kaa val­mis nou­gat ohuik­si vii­pa­leik­si. Säi­ly­tä vii­le­äs­sä ja kel­mun al­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ