Koti ja keittiö 9/2011 KUVA SANNA PEURAKOSKI
4 annosta
4 broilerin rintafileetä
3 tl ras el hanout -mausteseosta, esimerkiksi Al’Fez
3 rkl oliiviöljyä
Pähkinäkuskus:
3 dl kuskusia
kasvislientä
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
¼ tl kuivattua chiliä tai 2 rkl sweet chiliä
4 luumua
3 rkl paahdettuja pähkinöitä, esim. pistaaseja tai saksan-
pähkinöitä
1 dl hienonnettua, tuoretta
korianteria
(suolaa)
mustapippuria myllystä
1. Ota broileri hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön.
2. Paista liha oliiviöljyssä pannulla mausteseoksen kanssa kypsäksi.
3. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Viipaloi ja peitä foliolla.
5. Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Eri kuskus-seoksissa käytetään eri määrä nestettä, joten tarkista sen määrä pakkauksesta.
6. Sekoita kuskusin joukkoon öljy, sitruunamehu ja chili.
7. Leikkaa luumut kuutioiksi ja lisää ne kuskusiin pähkinöiden ja korianterin kanssa.
8. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
9. Yhdistä broileri kuskusin kanssa.
Vinkit!
Voit halutessasi mehevöittää annosta tarjoamalla kyytipoikana paksua turkkilaista jogurttia.
Ras el hanout on yksi pohjoisafrikkalaisen keittiön suosituimmista mausteista. Se on mausteseos, joka sisältää yleensä ainakin juustokuminaa, chiliä, kurkumaa ja kanelia. Joissakin mausteseoksissa on myös kuivattuja ruusun terälehtiä. Jos et löydä kaupasta valmista maustesekoitusta, voit korvata sen ripauksella yllämainittuja mausteita tai vaikkapa garam masala -seoksella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2