Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Marja-jogurttipiirakka

Tarjoa jälkiruokana tai kahvin kanssa.

1 pkt (400 g) pa­kas­tet­tua suk­laa­mu­ro­tai­ki­naa

( Myl­lyn pa­ras)

Täy­te:

8 lii­va­te­leh­teä

5 dl tuo­rei­ta tai pa­kas­tet­tu­ja mus­ti­koi­ta ja va­del­mia

4 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

1–1 1/2 dl so­ke­ria

4 dl vaah­tou­tu­vaa ker­maa

Pääl­le:

2 dl vaah­tou­tu­vaa ker­maa

mus­ti­koi­ta ja va­del­mia

1. Vuo­raa ir­to­poh­ja­vuo­an (halk. 24 cm) poh­ja lei­vin­pa­pe­ril­la ja voi­te­le reu­nat. Pai­ne­le sula suk­laa­mu­ro­tai­ki­na vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le.

2. Pais­ta poh­jaa uu­nis­sa 200-as­tees­sa 10 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä. Nos­ta vuo­ka jää­kaap­piin.

3. Li­o­ta lii­vat­teet kyl­mäs­sä ve­des­sä.

4. So­seu­ta mar­jat. Li­sää jo­gurt­ti ja so­ke­ri.

5. Pu­ris­ta lii­vat­teis­ta yli­mää­räi­nen nes­te ja liu­o­ta ne kuu­maan ker­ma­tilk­kaan. Li­sää seos mar­ja-jo­gurt­ti­se­ok­seen.

6. Li­sää vaah­do­tet­tu ker­ma.

7. Ku­moa mar­ja­täy­te poh­jal­le. Pei­tä ja an­na hyy­tyä kyl­mäs­sä noin 4 tun­tia.

8. Tar­joa jäl­ki­ruo­ka­na tai kah­vin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ