200 g margariinia tai voita
4 dl sokeria
3 munaa
6 dl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
1 prk (200 g) Kuningatar-kasvisrasvavalmistetta (Raisio)
Päälle:
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
1 prk (200 g) Kuningatar-kasvisrasvavalmistetta (Raisio)
200–300 g erilaisia pakastemarjoja
1. Vuoraa ison, 35 x 40 cm:n vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
2. Sulata rasva kattilassa. Nosta se sivuun jäähtymään.
3. Vaahdota sokeri ja munat. Lisää sula rasva.
4. Yhdistä keskenään kaikki kuivat aineet. Lisää ne ja notkistettu kasvisrasvavalmiste taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
5. Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa 30–45 minuuttia, kunnes se on kypsää. Nosta uunista ja anna jäähtyä vuoassa.
6. Yhdistä vaniljarahka ja Kuningatar-kasvisrasvavalmiste. Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle. Ripottele päälle vielä hieman kohmeiset pakastemarjat.
Vihje: Kakun pohjan voit valmistaa pakastimeen etukäteen. Kuorruta ja koristele kakku talkoopäivänä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2