Koti ja Keittiö 08/06
(8-10:lle)
Kääretorttupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl suklaapisaroita tai karkeaksi rouhittua tummaa suklaata
1/2 dl mantelirouhetta
Vaniljatäyte:
2 pussia (à 63 g) valmista vaniljakastikeainesta
4 1/2 dl vaahtoutuvaa kermaa
5 dl marjajogurttia (esim. vadelma-ruusunmarja tai mansikka-vanilja)
2–3 dl tuoreita vadelmia, mustikoita ja mansikoita
Koristeluun:
1/2 vaahtoutuvaa kermaa
3 dl vadelmia, mustikoita ja mansikoita
2–3 rkl valmista suklaakastiketta
tomusokeria
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja nostele jauhoseos tasaiseksi munasokerivaahtoon.
2. Levitä taikina leivinpaperille pellille tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele pinnalle suklaapisarat tai -rouhe ja mantelirouhe.
3. Paista kääretorttupohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
4. Ripota puhtaalle leivinpaperille sokeria ja kumoa pohja päälle. Anna jäähtyä ja irrota pohjasta uunissa ollut leivinpaperi.
5. Leikkaa kääretorttupohjasta kaksi pyöreää palaa. Käytä muottina irtopohjavuokaa (halk. 28 cm). Pane toinen pala leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle koristepuoli ylöspäin.
6. Valuta jogurttia siivilässä suodatinpussin läpi. Sekoita kulhossa kerma, jogurtti ja vaniljakastikeainekset. Anna seistä noin 10 min.
7. Jaa alimman pohjan päälle tuoreita mustikoita, vadelmia ja viipaloituja mansikoita.
8. Levitä päälle jogurtti-vaniljaseos ja paina päälle toinen pohja koristepuoli ylöspäin täytteen päälle tiiviisti. Kelmuta ja pane viileään vähintään tunniksi.
9. Nosta esille juuri ennen tarjoilua. Poista suojus ja irtopohjavuoka. Koristele kermavaahtonokareilla, tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja valuta päälle raitoja suklaakastikkeella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2