Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/08

Marinoituja hedelmiä ja jäätelöä

Mittaa sokeriliemen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 5–10 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Jäähdytä liemi...

(Oh­je on nel­jäl­le hen­gel­le)

1 man­go

1 pa­pai­ja

1 gu­a­va

So­ke­ri­lie­mi:

2 1/2 dl so­ke­ria

3 dl vet­tä

1 1/2 rkl in­ki­vää­riä hie­non­net­tu­na

2 täh­ti­a­nis­ta

2 li­me­tin mehu ja raas­tet­tu kuo­ri

Tar­joi­luun:

va­nil­ja­jää­te­löä

1. Mit­taa so­ke­ri­lie­men ai­nek­set kat­ti­laan. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja an­na kie­hua 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes seos on sii­rap­pi­mais­ta. Jääh­dy­tä lie­mi.

2. Hal­kai­se man­go, pois­ta kivi ja kuo­ri ja pa­loit­te­le man­go. Hal­kai­se pa­pai­ja, pois­ta lu­si­kal­la sie­me­net, kuo­ri ja kuu­ti­oi pa­pai­ja. Kuo­ri gu­a­va ja leik­kaa ohu­eh­koik­si loh­koik­si.

3. Lai­ta he­del­mät so­ke­ri­lie­meen ja an­na maus­tua vä­hin­tään tun­nin ajan.

4. Jaa he­del­mät an­nos­kul­hoi­hin ja tar­joa va­nil­ja­jää­te­lön kera.

Vink­ki! Ar­tik­ke­lis­sa käy­te­tyt aa­si­a­lai­set raa­ka-ai­neet on han­kit­tu Hel­sin­gis­tä ja­pa­ni­lai­ses­ta To­ky­o­kan-liik­kees­tä sekä aa­si­a­lai­ses­ta Vii Voan- ja Ase­a­nic Tra­ding -ruo­ka­kau­pas­ta.