Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Marinoidut silakat

1/2 kg si­lak­ka­fi­lei­tä

noin 1 dl veh­nä­jau­ho­ja

olii­vi­öl­jyä

ri­paus suo­laa

Ma­ri­na­di:

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 laa­ke­rin­leh­teä

2 kui­vat­tua chi­liä

1 1/2 tl jau­het­tua pap­ri­kaa

2–3 ko­ko­nais­ta nei­lik­kaa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 1/2 dl vii­nie­tik­kaa

1 1/2 dl val­ko­vii­niä

suo­laa

1. Kuo­ri, hal­kai­se ja vii­pa­loi si­pu­li. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Pyö­rit­te­le si­lak­ka­fi­leet veh­nä­jau­hois­sa. Kuu­men­na pan­nul­la tilk­ka öl­jyä ja pais­ta ka­lat mo­lem­min puo­lin kau­niin rus­keik­si ja kyp­sik­si. Ri­pot­te­le pääl­le suo­laa ja nos­ta ka­lat pan­nul­ta uu­ni­vuo­kaan.

3. Li­sää pan­nul­le tilk­ka öl­jyä ja kuul­lo­ta si­pu­lei­ta het­ki. Murs­kaa laa­ke­rin­leh­det ja kui­va­tut chi­lit suo­raan pan­nul­le. Li­sää pap­ri­ka­jau­he ja nei­li­kat sekä ri­paus rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria. Kään­te­le ai­nek­sia het­ki, li­sää vii­nie­tik­ka ja val­ko­vii­ni sekä hie­man suo­laa. An­na kie­hah­taa ja kaa­da ka­lo­jen pääl­le. Jääh­dy­tä ja an­na ma­ri­noi­tua kyl­mäs­sä vä­hin­tään pari tun­tia, mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.