Artikkeli

Marenkinen mustaherukka-limettipiirakka

Valmista pohjataikina. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri...

100 g mar­ga­rii­nia

3/4 dl so­ke­ria

1 ka­nan­mu­na

1 tl lei­vin­jau­het­ta

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

3 dl so­seu­tet­tu­ja

mus­ta­he­ru­koi­ta

2–3 rkl li­met­ti­me­hua

3 rkl pe­ru­na­jau­hoa

1/2 dl hil­lo­so­ke­ria

Ma­ren­ki:

1 iso val­ku­ai­nen

1/2 dl to­mu­so­ke­ria

1 tl li­met­ti­me­hua

1. Val­mis­ta poh­ja­tai­ki­na. Vaah­do­ta huo­neen­läm­pöi­nen ras­va ja so­ke­ri.

2. Li­sää ka­nan­mu­na edel­leen vat­ka­ten.

3. Kään­te­le se­kaan jau­hot joi­hin lei­vin­jau­he on se­koi­tet­tu.

4. Lei­vi­tä tai­ki­na voi­del­lun hal­kai­si­jal­taan noin 23 cm:n pii­rak­ka­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Nos­ta vii­le­ään.

5. Yh­dis­tä kes­ke­nään täyt­teen ai­nek­set kat­ti­laan ja kuu­men­na kie­hu­vak­si, ko­ko­a­jan se­koit­ta­en. Le­vi­tä seos pii­rak­ka­tai­ki­nan pääl­le.

6. Pais­ta pii­rak­kaa uu­nin kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on kiin­te­ää ja tai­ki­na kyp­sää.

7. Vaah­do­ta täl­lä vä­lin val­ku­ai­nen ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää so­ke­ri vä­hin erin ja lo­puk­si sit­ruu­na­me­hu.

8. Nos­ta pii­rak­ka­vuo­ka uu­nis­ta ja nos­te­le kah­ta lu­sik­kaa apu­na käyt­tä­en ma­ren­ki­no­ka­rei­ta täyt­teen pin­nal­le.

9. Pane pii­rak­ka ta­kai­sin uu­niin. Nos­ta läm­pö 225 as­tee­seen ja pais­ta noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes pin­ta on saa­nut kau­niin rus­ke­an vä­rin.

10. Nos­ta uu­nis­ta ja an­na jääh­tyä en­nen tar­joi­lua.