Artikkeli

Maren­ki­hun­nu­tettu raparperitorttu

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon...

8–10 an­nos­ta

175 g voi­ta

1 3/4 dl so­ke­ria

3 kel­tu­ais­ta

4 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 dl mai­toa

Ra­par­pe­ri­täy­te:

500 g ra­par­pe­ria

2–3 rkl so­ke­ria

1 1/2 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

Ma­ren­ki­hun­tu:

3 val­ku­ais­ta

2 dl so­ke­ria

100 g man­te­li­las­tu­ja

so­ke­ria

1. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri. Li­sää kel­tu­ai­set yk­si­tel­len. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää vaah­toon. Li­sää mai­to ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Pai­ne­le tai­ki­na pii­ras­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le.

2. Puh­dis­ta, tar­vit­ta­es­sa kuo­ri ja pa­loit­te­le ra­par­pe­rit. Le­vi­tä ra­par­pe­ri­pa­lat pii­ras­poh­jal­le. Ri­pot­te­le pääl­le so­ke­ri ja pe­ru­na­jau­hot.

3. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si, li­sää so­ke­ri ja jat­ka vat­kaa­mis­ta kun­nes ma­ren­ki on kiil­tä­vää. Se­koi­ta ma­ren­kiin rei­lu puo­let man­te­li­las­tuis­ta ja le­vi­tä seos pii­ra­kan pääl­le. Ri­pot­te­le pin­nal­le lo­put man­te­li­las­tut ja hie­man so­ke­ria.

4. Pais­ta uu­nis­sa 180 as­tees­sa 30–40 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ