8–10 annosta
175 g voita
1 3/4 dl sokeria
3 keltuaista
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Raparperitäyte:
500 g raparperia
2–3 rkl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja
Marenkihuntu:
3 valkuaista
2 dl sokeria
100 g mantelilastuja
sokeria
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
2. Puhdista, tarvittaessa kuori ja paloittele raparperit. Levitä raparperipalat piiraspohjalle. Ripottele päälle sokeri ja perunajauhot.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää. Sekoita marenkiin reilu puolet mantelilastuista ja levitä seos piirakan päälle. Ripottele pinnalle loput mantelilastut ja hieman sokeria.
4. Paista uunissa 180 asteessa 30–40 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2