Artikkeli

Mantelivanukas ja granaat­ti­o­me­na­kastike

Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Lisää jogurttiin ranskankerma, mantelijauhe ja sitruunamehu tai ruusuvesi...

4 kel­tu­ais­ta

2 dl to­mu­so­ke­ria

3 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

2 dl rans­kan­ker­maa

75 g jau­het­tua man­te­lia

3 val­ku­ais­ta

1 sit­ruu­nan mehu tai 4 rkl ruu­su­vet­tä

Kas­ti­ke:

2 gra­naat­ti­o­me­naa

1 dl so­ke­ria

puo­len sit­ruu­nan mehu

1 rkl mais­si­tärk­ke­lys­tä

1. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja to­mu­so­ke­ri.

2. Li­sää jo­gurt­tiin rans­kan­ker­ma, man­te­li­jau­he ja sit­ruu­na­me­hu tai ruu­su­ve­si.

3. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si ja yh­dis­tä kaik­ki se­ok­set yh­teen kul­hoon.

4. Ku­moa seos voi­del­tuun vuo­kaan ja pais­ta 175 as­tees­sa 20–30 mi­nuut­tia.

5. Val­mis­ta täl­lä vä­lin kas­ti­ke. Puo­li­ta gra­naat­ti­o­me­nat ja raa­vi si­suk­set haa­ru­kal­la kat­ti­laan.

6. Li­sää so­ke­ri ja kei­tä se­os­ta pari mi­nuut­tia.

7. Kaa­da seos sii­vi­län läpi toi­seen kat­ti­laan. Se­koi­ta mais­si­jau­hot sit­ruu­na­me­huun ja li­sää seos kat­ti­laan.

8. Kei­tä pari mi­nuut­tia koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes kas­ti­ke sa­ke­nee. Tar­joa va­nu­kas vii­le­än kas­tik­keen kans­sa.