Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2009Kuva Ar­to Vuo­he­lai­nen

Manteliset rahkapavlovat

Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä...

4-6 an­nos­ta

4 val­ku­ais­ta

2 dl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1/2 dl so­ke­ria

2 rkl mais­si­jau­ho­ja

2 tl val­ko­vii­nie­tik­kaa

100 g man­te­li­las­tu­ja

Täy­te:

1 prk (250 g) rah­kaa

2 dl vis­pi­ker­maa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 - 3 rkl to­mu­so­ke­ria

3 rkl le­mon curd -tah­naa

Pääl­le:

4 ap­ri­koo­sia tai 2 nek­ta­rii­nia

2 pas­si­o­he­del­mää

1. Paah­da man­te­li­las­tu­ja kui­val­la pan­nul­la, kun­nes ne saa­vat hie­man vä­riä.

2. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ja li­sää so­ke­rit vä­hin erin. Vat­kaa ma­ren­ki­mai­sen kiil­tä­väk­si. Li­sää jau­hot ja vii­nie­tik­ka ja vat­kaa vie­lä. Kään­te­le lo­puk­si jouk­koon 2/3 osaa man­te­li­las­tuis­ta.

3. Jaa seos lu­si­kal­la 4 - 6 ke­ok­si lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le. Pyö­räy­tä ke­ko­ja lu­si­kal­la niin, et­tä nii­den kes­kel­le tu­lee kuop­pa. Ri­pot­te­le reu­noil­le lo­put paah­de­tuis­ta man­te­li­las­tuis­ta. Pais­ta uu­nis­sa 140 as­tees­sa noin 1 - 1,5 tun­tia, kun­nes ma­ren­git ovat ra­pei­ta. An­na jääh­tyä.

4. Val­mis­ta täy­te. Vaah­do­ta ker­ma. Li­sää rah­ka ja so­ke­rit. Li­sää lo­puk­si vie­lä le­mon curd -tah­na.

5. Hal­kai­se ap­ri­koo­sit tai nek­ta­rii­nit ja pois­ta ki­vet. Loh­ko he­de­mät.

6. Täy­tä pav­lo­vat juu­ri en­nen tar­joi­lua. Lu­si­koi kes­kel­le rah­ka­täy­tet­tä ja aset­te­le pääl­le ap­ri­koo­si- tai nek­ta­rii­ni­loh­ko­ja. Hal­kai­se pas­si­o­he­del­mät ja lu­si­koi si­suk­set lo­puk­si pav­lo­vien pääl­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ