Koti ja keittiö 4/2009Kuva Arto Vuohelainen
4-6 annosta
4 valkuaista
2 dl ruokokidesokeria
1/2 dl sokeria
2 rkl maissijauhoja
2 tl valkoviinietikkaa
100 g mantelilastuja
Täyte:
1 prk (250 g) rahkaa
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
2 - 3 rkl tomusokeria
3 rkl lemon curd -tahnaa
Päälle:
4 aprikoosia tai 2 nektariinia
2 passiohedelmää
1. Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
2. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokerit vähin erin. Vatkaa marenkimaisen kiiltäväksi. Lisää jauhot ja viinietikka ja vatkaa vielä. Kääntele lopuksi joukkoon 2/3 osaa mantelilastuista.
3. Jaa seos lusikalla 4 - 6 keoksi leivinpaperille pellille. Pyöräytä kekoja lusikalla niin, että niiden keskelle tulee kuoppa. Ripottele reunoille loput paahdetuista mantelilastuista. Paista uunissa 140 asteessa noin 1 - 1,5 tuntia, kunnes marengit ovat rapeita. Anna jäähtyä.
4. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sokerit. Lisää lopuksi vielä lemon curd -tahna.
5. Halkaise aprikoosit tai nektariinit ja poista kivet. Lohko hedemät.
6. Täytä pavlovat juuri ennen tarjoilua. Lusikoi keskelle rahkatäytettä ja asettele päälle aprikoosi- tai nektariinilohkoja. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi sisukset lopuksi pavlovien päälle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2