Pohja:
100 g manteleita jauhettuna tai valmista mantelijauhetta
4 dl tomusokeria
6 valkuaista
Voikiisseli:
noin 1,2 dl sokeria
6 rkl vettä
6 keltuaista
250 g suolatonta voita
2 tl vaniljasokeria tai luonnonvaniljaa
Väliin ja koristeeksi:
150 g paahdettuja manteleita
Pohjan valmistus:
1. Jauha mantelit tai käytä valmista mantelijauhetta.
2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa, kunnes vaahto pysyy koossa ja on kiiltävää. Nostele mantelijauhe vaahtoon varovasti.
4. Levitä seos leivinpaperille pellin kokoiseksi levyksi ja paista 50 minuuttia 120-asteisessa uunissa. Käännä lämpö pois ja jätä levy avattuun uuniin kuivumaan tunniksi. Irrota levy varovasti leivinpaperista ja jaa levy sahalaitaveitsellä kolmeen osaan. Pohjien tulee olla marenkimaisen kuivia, siksi kuivatus on tärkeää.
Täytteen ja kuorrutuksen valmistus:
1. Kuumenna sokeri ja vesi lankamaiseksi sokeriliemeksi (115 astetta sokerilämpömittarissa).
2. Vatkaa keltuaiset rikki ja kaada niiden joukkoon sokeriliemi nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa vaahdoksi. Jäähdytä.
3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi.
4. Vatkaa keltuaisvaahto voivaahtoon.
5. Mausta kiisseli vaniljasokerilla tai luonnonvaniljalla.
6. Levitä mantelilastut uunipannulle ja paahda kullankeltaisiksi 180-asteisessa uunissa, noin 5 min.
Kakun kokoaminen:
1. Levitä kullekin marenkilevylle voikiisseliä ja jäähtyneitä mantelilastuja ja kokoa kakku. Kuorruta kakku voikiisselillä ja ripota pintaan mantelilastuja.
2. Anna kakun jähmettyä kylmässä ja pidä kakku kylmässä tarjoiluun asti. Kakun voi myös pakastaa koristeltuna.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2