Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Manteli-kirsikkaneliöt

Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet. Levitä mantelit leivinpaperille pellille ja paahda niitä uunissa 180 asteessa noin 5 minuuttia...

(8–10 kpl)

noin 4 dl tuo­rei­ta kir­si­koi­ta

80 g kuo­rit­tu­ja man­te­lei­ta

150 g suo­la­ton­ta voi­ta

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl suo­laa

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2 dl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1. Hal­kai­se kir­si­kat ja pois­ta niis­tä ki­vet.

2. Le­vi­tä man­te­lit lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le ja paah­da nii­tä uu­nis­sa 180 as­tees­sa noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes ne saa­vat hie­man vä­riä. Jääh­dy­tä man­te­lit ja rou­hi mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa.

3. Se­koi­ta jau­hot, man­te­li­rou­he, suo­la, sit­ruu­na­kuo­ri ja va­nil­ja­so­ke­ri.

4. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri. Li­sää kui­vat ai­neet vaah­toon vä­hi­tel­len. Se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

5. Pai­ne­le 2/3 tai­ki­nas­ta pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le tii­viis­ti suo­ra­kul­mi­on muo­toon (noin 25 x 35 cm). Pai­ne­le pääl­le kir­si­kan­puo­lik­kaat. Mu­rus­te­le pääl­le lop­pu tai­ki­na ja pai­ne­le kiin­ni le­vyyn.

6. Pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä ja leik­kaa ne­li­öik­si.