Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2008

Mansikka-mustik­ka­kää­re­torttu

Valmista taikina. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi...

4 mu­naa

1 1/2 dl so­ke­ria

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 dl kar­ke­ak­si rou­hit­tua

tum­maa suk­laa­ta

1/2 dl man­te­li­rou­het­ta

Täy­te:

1 pss (à 65 g) val­mis­ta va­nil­ja­kas­ti­ke­ai­nes­ta

2 dl kuo­hu­ker­maa

2 1/2 dl man­sik­ka-va­nil­ja­jo­gurt­tia

3 dl tuo­rei­ta man­si­koi­ta ja mus­ti­koi­ta

1. Val­mis­ta tai­ki­na. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si.

2. Yh­dis­tä kes­ke­nään kui­vat ai­neet ja sii­vi­löi ne vaah­toon va­ro­vas­ti se­koit­ta­en.

3. Le­vi­tä tai­ki­na suo­ra­kai­teen muo­toon lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Ri­pot­te­le pin­nal­le suk­laa- ja man­te­li­rou­het­ta.

4. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 12 mi­nuut­tia ja ku­moa jääh­ty­mään pais­ton jäl­keen so­ke­roi­dul­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Pois­ta uu­nis­sa ol­lut lei­vin­pa­pe­ri va­ro­vas­ti tor­tun poh­jas­ta.

5. Val­mis­ta täy­te. Se­koi­ta kes­ke­nään ker­ma ja va­nil­ja­kas­ti­ke­ai­nes. Jätä si­vuun 10 mi­nuu­tik­si.

6. Li­sää va­nil­ja-ker­ma­se­ok­seen jo­gurt­ti ja le­vi­tä täy­te 3/4 kää­re­tort­tu­poh­jal­le. Li­sää pääl­le puo­let mar­jois­ta, man­si­kat vii­pa­loi­tui­na.

7. Kää­ri tort­tu pit­käl­tä si­vul­ta al­ka­en rul­lal­le lei­vin­pa­pe­ria apu­na käyt­tä­en niin, et­tä sau­ma­koh­ta jää tor­tun ala­pin­taan.

8. Kie­do tort­tu tii­viis­ti muo­vi­kel­muun ja pane vii­le­ään mie­lel­lään 3–4 tun­nik­si en­nen tar­joi­lua.

9. Tar­joa kää­re­tort­tu vii­pa­lei­na lop­pu­jen mar­jo­jen kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ