Koti ja keittiö 8/2008
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl karkeaksi rouhittua
tummaa suklaata
1/2 dl mantelirouhetta
Täyte:
1 pss (à 65 g) valmista vaniljakastikeainesta
2 dl kuohukermaa
2 1/2 dl mansikka-vaniljajogurttia
3 dl tuoreita mansikoita ja mustikoita
1. Valmista taikina. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.
2. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen.
3. Levitä taikina suorakaiteen muotoon leivinpaperille uunipellille. Ripottele pinnalle suklaa- ja mantelirouhetta.
4. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia ja kumoa jäähtymään paiston jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Poista uunissa ollut leivinpaperi varovasti tortun pohjasta.
5. Valmista täyte. Sekoita keskenään kerma ja vaniljakastikeaines. Jätä sivuun 10 minuutiksi.
6. Lisää vanilja-kermaseokseen jogurtti ja levitä täyte 3/4 kääretorttupohjalle. Lisää päälle puolet marjoista, mansikat viipaloituina.
7. Kääri torttu pitkältä sivulta alkaen rullalle leivinpaperia apuna käyttäen niin, että saumakohta jää tortun alapintaan.
8. Kiedo torttu tiiviisti muovikelmuun ja pane viileään mielellään 3–4 tunniksi ennen tarjoilua.
9. Tarjoa kääretorttu viipaleina loppujen marjojen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2