Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Mangomajoneesi

Tarjoa kanan, äyriäisten ja kalan kera.

2 kel­tu­ais­ta

2 tl Di­jo­nin hu­na­ja­si­nap­pia

1 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1 tl so­ke­ria

1/2 tl suo­laa

1 dl öl­jyä

1 tuo­re man­go tai 1 prk man­go­vii­pa­lei­ta

1 pie­ni pu­nai­nen chi­li­pap­ri­ka

1 li­men raas­tet­tu kuo­ri ja pu­ris­tet­tu mehu

1. Pane kel­tu­ai­set, si­nap­pi, vii­nie­tik­ka, so­ke­ri ja suo­la te­ho­se­koit­ti­meen. Se­koi­ta, kun­nes seos on ta­sais­ta.

2. Li­sää öl­jy ohu­e­na nau­ha­na ko­neen käy­des­sä. Li­sää lo­puk­si kuo­rit­tu ja pa­loi­tel­tu man­go. Jos käy­tät säi­ly­ke­vii­pa­lei­ta, va­lu­ta ne.

3. Hal­kai­se chili, pois­ta sie­me­net ja kan­ta ja hie­non­na chili. Li­sää chili ja li­men kuo­ri ja mehu kas­tik­kee­seen. An­na ko­neen käy­dä, kun­nes seos on ta­sais­ta. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa en­nen tar­jo­a­mis­ta.

4. Tar­joa ka­nan, äy­ri­äis­ten ja ka­lan kera.