4 annosta
5 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 liivatelehteä
150 g maitosuklaata
Siirappi:
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä
1/2 dl vasta puristettua sitruunamehua
1 - 2 rkl konjakkia tai brandya
Lisäksi:
4 tuoretta viikunaa
noin 1/2 dl saksan- tai pekaanipähkinöitä
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
2. Mittaa kerma, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan ja kiehauta seos. Ota kattila liedeltä, paloittele mukaan suklaa. Sekoita tasaiseksi.
3. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja lisää ne lämpimään kerma-suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi, jaa seos jälkiruokakulhoihin ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
4. Valmista siirappi. Mittaa sokeri, vesi ja sitruunamehu kattilaan. Kiehauta ja keitä sokerilientä 5-10 minuuttia, kunnes se sakenee. Mausta sokeriliemi konjakilla tai brandylla.
5. Leikkaa viikunat lohkoiksi ja rouhi pähkinät pienemmiksi.
6. Laita viikunalohkoja hyytyneiden pannacottien päälle. Valuta koristeeksi siirappia ja ripottele päälle pähkinärouhetta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2