Artikkeli

Maito­suk­laa­pan­na­cotta ja viikunoita siirapissa

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kerma, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan ja kiehauta seos...

4 an­nos­ta

5 dl kuo­hu­ker­maa

1/2 dl so­ke­ria

1 va­nil­ja­tan­ko

2 lii­va­te­leh­teä

150 g mai­to­suk­laa­ta

Sii­rap­pi:

1 1/2 dl so­ke­ria

1/2 dl vet­tä

1/2 dl vas­ta pu­ris­tet­tua sit­ruu­na­me­hua

1 - 2 rkl kon­jak­kia tai bran­dya

Li­säk­si:

4 tuo­ret­ta vii­ku­naa

noin 1/2 dl sak­san- tai pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä

1. Lai­ta lii­vat­teet kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan.

2. Mit­taa ker­ma, so­ke­ri ja hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko kat­ti­laan ja kie­hau­ta seos. Ota kat­ti­la lie­del­tä, pa­loit­te­le mu­kaan suk­laa. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

3. Pu­ris­ta lii­va­te­leh­dis­tä lii­ka vesi pois ja li­sää ne läm­pi­mään ker­ma-suk­laa­se­ok­seen. Se­koi­ta ta­sai­sek­si, jaa seos jäl­ki­ruo­ka­kul­hoi­hin ja lai­ta jää­kaap­piin hyy­ty­mään vä­hin­tään pa­rik­si tun­nik­si.

4. Val­mis­ta sii­rap­pi. Mit­taa so­ke­ri, vesi ja sit­ruu­na­me­hu kat­ti­laan. Kie­hau­ta ja kei­tä so­ke­ri­lien­tä 5-10 mi­nuut­tia, kun­nes se sa­ke­nee. Maus­ta so­ke­ri­lie­mi kon­ja­kil­la tai bran­dyl­la.

5. Leik­kaa vii­ku­nat loh­koik­si ja rou­hi päh­ki­nät pie­nem­mik­si.

6. Lai­ta vii­ku­na­loh­ko­ja hyy­ty­nei­den pan­na­cot­tien pääl­le. Va­lu­ta ko­ris­teek­si sii­rap­pia ja ri­pot­te­le pääl­le päh­ki­nä­rou­het­ta.