Katri Schröder • Kuvat Arto VuohelainenKOTI JA KEITTIÖ 5/2013
4 annosta
noin 30 kpl nuoria maitohorsmanversoja
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Paistamiseen:
voita
Nokkoshollandaise:
3 munankeltuaista
150 g suolatonta voita
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
2 rkl ryöpättyä ja hienonnettua nokkosta
1. Kerää nuoria maitohorsman versoja. Poista kannat ja huuhtele huolella. Keitä maitohorsman versoja
suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta huolella. Kuumenna pannulla voi ja paista pikaisesti niihin kaunis väri. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Nosta huoneenlämpöiset munakeltuaiset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi
täydellä teholla.
3. Sulata ja kuumenna voi kiehuvan kuumaksi. Valuta kirkasta voisulaa keltuaisvaahdon joukkoon hitaasti
vähän kerrallaan koneen samalla käydessä, jotta se ehtii sekoittua vaahtoon. Jätä kattilan pohjalle
maitosakka ja kaada se pois.
4. Mausta kastike lopuksi sitruunamehulla ja ripauksella suolaa ja rouhittua valkopippuria. Nosta
joukkoon ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset. Pyöräytä maut sekaisin. Tarjoa kastike heti paistettujen
maitohorsmien kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2