Katri SchröderKoti ja keittiö 1-2/2012
100 g voita tai margariinia
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
3 rkl haaleaa vettä
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
1 muna
noin 8 dl vehnäjauhoja
1. Sulata rasva kattilassa ja kaada sekaan kylmä maito.
2. Liota hiiva haaleaan veteen kulhossa.
3. Lisää kulhoon nyt kardemumma, suola ja sokeri. Anna seoksen seistä hetken aikaa.
4. Lisää joukkoon kädenlämpöinen rasva-maitoseos sekä muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi.
5. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, reilut
puoli tuntia.
6. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Leivo haluamasi muotoisia pullia. Anna leivonnaisten kohota 20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla.
Paista pikkupullia 225-asteisen uunin keskitasossa 10–15 minuuttia ja isompia, kuten pullapitkoja ja bostonia, 200-asteisen uunin alatasossa 25-35 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2