Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Maailman helpoin puutarhamarjahillo
1 h 10 min . helppo . 10 e
15 annosta
1 l punaherukoita
5 dl karviaisia
2 dl vadelmia
3 dl ruokosokeria
½–1 dl vettä
Mausteseos:
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl kardemummaa
½ vaniljatangon siemenet
¼ tl mustapippuria
1. Huuhtele herukat ja riivi marjat tertuista laakeaan uunivuokaan. Lisää karviaiset ja vadelmat. Sekoita joukkoon ruokosokeri ja vesi. Sekoita mausteet keskenään ja lisää marjojen joukkoon.
2. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 60 minuuttia. Jos seos kuivuu, lisää vettä. Lusikoi hillo kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin, sulje purkit ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä.
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2