Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/07

Luumu-päärynästruudeli

(10–12 an­nos­ta)

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl suo­laa

1 muna

1/2 dl öl­jyä

1 1/2 dl vet­tä

Voi­te­luun:

100 g voi­ta

Täy­te:

8 luu­mua

2 pää­ry­nää

100 g sak­san­päh­ki­nöi­tä

50 g ama­ret­ti­kek­se­jä

yh­den ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

1 1/2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

2 tl ka­ne­lia

1 tl in­ki­vää­riä

Tar­joi­luun:

1 ra­sia (250 g) mas­car­po­ne­juus­toa

2 rkl to­mu­so­ke­ria

ri­paus ka­ne­lia

1. Val­mis­ta tai­ki­na. Mit­taa jau­hot ja suo­la kul­hoon. Se­koi­ta jouk­koon muna, öl­jy ja kyl­mä vesi. Se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si, pei­tä kel­mul­la ja lai­ta jää­kaap­piin puo­lek­si tun­nik­si.

2. Hal­kai­se luu­mut ja pois­ta ki­vet. Leik­kaa luu­mut kuu­ti­oik­si. Kuo­ri pää­ry­nät, pois­ta sie­men­ko­dat. Leik­kaa pää­ry­nät kuu­ti­oik­si. Rou­hi sak­san­päh­ki­nät ja paah­da nii­tä kui­val­la pan­nul­la het­ken. Rou­hi ama­ret­ti­kek­sit.

3. Kau­li tai­ki­na puh­taan, jau­ho­te­tun lii­nan pääl­lä lä­pi­nä­ky­vän ohu­ek­si le­vyk­si. Su­la­ta voi ja voi­te­le tai­ki­na­le­vy sil­lä. Jätä nel­jän­nes su­la­te­tus­ta ras­vas­ta käyt­tä­mät­tä.

4. Le­vi­tä voi­del­lun tai­ki­na­le­vyn pääl­le luu­mu- ja pää­ry­nä­kuu­ti­ot, sa­kan­päh­ki­nä­rou­he ja muut täyt­teen ai­nek­set. Rul­laa lii­nan avul­la kää­re­tor­tuk­si ja siir­rä uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le edel­leen lii­naa apu­na käyt­tä­en. Voi­te­le pääl­tä vie­lä jäl­jel­le jää­neel­lä su­la­te­tul­la ras­val­la.

5. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.

6. Tar­joa to­mu­so­ke­ril­la ja ka­ne­lil­la maus­te­tun mas­car­po­ne­juus­ton kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ