Koti ja Keittiö 10/07
(10–12 annosta)
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 muna
1/2 dl öljyä
1 1/2 dl vettä
Voiteluun:
100 g voita
Täyte:
8 luumua
2 päärynää
100 g saksanpähkinöitä
50 g amarettikeksejä
yhden appelsiinin raastettu kuori
1 1/2 dl fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
Tarjoiluun:
1 rasia (250 g) mascarponejuustoa
2 rkl tomusokeria
ripaus kanelia
1. Valmista taikina. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Sekoita joukkoon muna, öljy ja kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Halkaise luumut ja poista kivet. Leikkaa luumut kuutioiksi. Kuori päärynät, poista siemenkodat. Leikkaa päärynät kuutioiksi. Rouhi saksanpähkinät ja paahda niitä kuivalla pannulla hetken. Rouhi amarettikeksit.
3. Kauli taikina puhtaan, jauhotetun liinan päällä läpinäkyvän ohueksi levyksi. Sulata voi ja voitele taikinalevy sillä. Jätä neljännes sulatetusta rasvasta käyttämättä.
4. Levitä voidellun taikinalevyn päälle luumu- ja päärynäkuutiot, sakanpähkinärouhe ja muut täytteen ainekset. Rullaa liinan avulla kääretortuksi ja siirrä uunipellille leivinpaperin päälle edelleen liinaa apuna käyttäen. Voitele päältä vielä jäljelle jääneellä sulatetulla rasvalla.
5. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
6. Tarjoa tomusokerilla ja kanelilla maustetun mascarponejuuston kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2