Koti ja keittiö 11/2009
Ohje neljälle
noin 500 g nahatonta lohifileetä
500 g tuoreita, esikäsiteltyjä sinisimpukoita kuorineen
1 iso keltasipuli
1 porkkana
1 fenkoli
2 varsisellerin vartta
1 rkl öljyä
6 dl kalalientä
2 dl valkoviiniä
1/4 tl sahramia
1 prk (400 g) kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
Maustekimppu:
2 laakerinlehteä
1 tl kokonaisia valkopippureita
1 tl kokonaisia mustapippureita
muutama oksa lehtipersiljaa
muutama oksa (sitruuna)timjamia
1. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana. Viipaloi fenkoli ja varsiselleri. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa muutama minuutti. Kaada kattilaan kalaliemi ja valkoviini. Lisää sahrami ja maustepippuri.
2. Kuutioi tomaatit reiluiksi paloiksi ja lisää ne liemineen joukkoon. Anna kiehua kannen alla miedohkolla lämmöllä noin puoli tuntia.
3. Leikkaa lohi reiluiksi kuutioiksi.
4. Pese simpukat huolellisesti. Tarkasta jokainen simpukka ennen ruuanlaittoa. Simpukoiden täytyy olla ennen keittämistä kiinni. Kopauta avoimet simpukat työtason reunaan. Jos simpukka sulkeutuu, se on elossa. Heitä pois avoimet simpukat. Puhdista simpukat ja lisää ne kiehuvaan liemeen. Lisää myös lohikuutiot.
5. Keitä muutama minuutti kannen alla ja ravistele kattilaa muutaman kerran keittämisen aikana, jotta simpukat kypsyvät tasaisesti. Heitä avautumattomat simpukat pois.
6. Tarjoile keitto hyvän maalaisleivän ja halutessasi aiolin eli valkosipulimajoneesin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2