Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2008

Lohi-siitakekääröt

Puhdista ja silppua siitakkeet ja purjosipuli. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sienet ja sipulit öljytilkassa pannulla...

1/2 si­pu­li

1/2 pur­jo

3 - 4 dl tuo­rei­ta sii­ta­ke­sie­niä

2 dl kau­ra­ker­maa (esim. Go Green)

maun mu­kaan tuo­ret­ta sil­put­tua kir­ve­liä ja tim­ja­mia

suo­laa ja pip­pu­ria myl­lys­tä

Li­säk­si:

ke­vy­es­ti suo­lat­tua graa­vi­loh­ta sii­vui­na

ru­co­laa

1. Puh­dis­ta ja silp­pua sii­tak­keet ja pur­jo­si­pu­li. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­li. Kuul­lo­ta sie­net ja si­pu­lit öl­jy­til­kas­sa pan­nul­la.

2. Li­sää kau­ra­ker­ma ja maus­ta.

3. An­na hau­tua noin 10 mi­nuut­tia ja tar­kis­ta maku. An­na jääh­tyä ja nos­ta vii­le­ään noin puo­lek­si tun­nik­si.

4. Si­pai­se sie­ni­se­os­ta graa­vi­lo­hi­vii­pa­leil­le, nos­ta se­kaan pari ru­co­lan­leh­teä ja kää­ri rul­lal­le.

5. Tar­joa paah­de­tun ra­pe­an lei­vän pääl­tä.