Koti ja keittiö 3/2011 Katri Schröder | KUVA Arto Vuohelainen
4 annosta
1 iso fenkoli
2 omenaa, esim. Royal Gala
2 rkl sitruunamehua
3 rkl kapriksia
3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja ruohosipulia
300 g graavilohiviipaleita
1 rkl oliiviöljyä
Appelsiinivinegretti:
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl aniksensiemeniä
1 salottisipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1. Poista fenkolista kova kanta ja suikaloi fenkoli ohuen ohuiksi lastuiksi. Pese omenat huolellisesti. Halkaise
omenat, poista siemenkodat ja viipaloi. Nostele ainekset kulhoon ja pirskota päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
2. Lisää joukkoon kaprikset ja yrtit. Nostele ainekset kevyesti sekaisin.
3. Paahda graavilohiviipaleet nopeasti molemmin puolin kevyesti öljytyllä pannulla.
4. Valmista kastike. Paahda fenkolin- ja aniksensiemenet kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes seos alkaa tuoksua. Rouhi siemenet morttelissa hienoksi.
5. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
6. Nostele tarjoilulautasille fenkoliseosta ja lohiviipaleita kerroksittain. Pirskota päälle kevyesti kastiketta.
Valmistusaika: noin 30 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2