Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2011 Kat­ri Schrö­der | KUVA Ar­to Vuo­he­lai­nen

Lohi-fenkolisalaatti

Rapsakka lohi-fenkolisalaatti sopii kevyeksi ateriaksi.

4 an­nos­ta

1 iso fen­ko­li

2 ome­naa, esim. Ro­yal Gala

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

3 rkl kap­rik­sia

3 rkl hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä, esim. per­sil­jaa ja ruo­ho­si­pu­lia

300 g graa­vi­lo­hi­vii­pa­lei­ta

1 rkl olii­vi­öl­jyä

Ap­pel­sii­ni­vi­neg­ret­ti:

1 tl fen­ko­lin­sie­me­niä

1 tl anik­sen­sie­me­niä

1 sa­lot­ti­si­pu­li

1 pie­ni val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl vas­ta­pu­ris­tet­tua ap­pel­sii­ni­me­hua

3 rkl olii­vi­öl­jyä

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Pois­ta fen­ko­lis­ta kova kan­ta ja sui­ka­loi fen­ko­li ohu­en ohuik­si las­tuik­si. Pese ome­nat huo­lel­li­ses­ti. Hal­kai­se

ome­nat, pois­ta sie­men­ko­dat ja vii­pa­loi. Nos­te­le ai­nek­set kul­hoon ja pirs­ko­ta pääl­le sit­ruu­na­me­hua tum­mu­mi­sen es­tä­mi­sek­si.

2. Li­sää jouk­koon kap­rik­set ja yr­tit. Nos­te­le ai­nek­set ke­vy­es­ti se­kai­sin.

3. Paah­da graa­vi­lo­hi­vii­pa­leet no­pe­as­ti mo­lem­min puo­lin ke­vy­es­ti öl­jy­tyl­lä pan­nul­la.

4. Val­mis­ta kas­ti­ke. Paah­da fen­ko­lin- ja anik­sen­sie­me­net kui­val­la ja kuu­mal­la pan­nul­la, kun­nes seos al­kaa tuok­sua. Rou­hi sie­me­net mort­te­lis­sa hie­nok­si.

5. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Se­koi­ta kaik­ki kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään.

6. Nos­te­le tar­joi­lu­lau­ta­sil­le fen­ko­li­se­os­ta ja lo­hi­vii­pa­lei­ta ker­rok­sit­tain. Pirs­ko­ta pääl­le ke­vy­es­ti kas­ti­ket­ta.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 min.

Lue Myös

Mausteinen punasipulisilli

Teriyaki-tonnikalaa ja pinaattia

Karpalograavattu siika

Mausteinen punasipulisilli

Teriyaki-tonnikalaa ja pinaattia

Karpalograavattu siika

Bouillabaisse ja paprikamajoneesi

Seesamisiika ja salaatti

Sinisim­puk­ka­pasta

Yrttinen lohi-sipulisalaatti

Seesa­mi­lo­hi­rullat

Fetasalaatti karamel­li­soi­tujen pähkinöiden kera

Yrttinen lohi-sipulisalaatti

Seesa­mi­lo­hi­rullat

Fetasalaatti karamel­li­soi­tujen pähkinöiden kera

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2