150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl fariinisokeria
3 munaa
200 g saksanpähkinöitä
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1 tl kanelia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kiinteää paistonkestävää vadelmahilloa
Koristeluun:
tomusokeria
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja koko ajan sekoittaen.
2. Jauha pähkinät. Sekoita pähkinäjauhe mausteiden ja vehnäjauhojen kanssa. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Levitä 2/3 taikinasta irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm) niin, että kakun keskiosa jää hieman ohuemmaksi. Levitä taikinalle vadelmahillo.
4. Pane loput taikinasta pursottimeen ja tee sillä ristikko tortun päälle. Voit myös ottaa lusikalla pieniä nokareita ja nostella niitä tortun pinnalle.
5. Paista torttua 175-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä torttu leivinpaperilla tai alumiinifoliolla. Tortun maku vain syvenee entisestään, jos se saa seistä päivän tai pari ennen tarjoilua. Koristele pinta halutessasi tomusokerilla.
Vinkki! Voit myös leipoa tortun pienellä uunipellillä ja leikata sen leivosneliöiksi. Kokeile myös aprikoosi- tai omenahillolla täytettynä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2