Artikkeli

KOTI JA KEIT­TIÖ jou­lu­lii­te 2001

Lintuterriini

Pilko paprika, chili ja sipuli. Murskaa roseepippurit huhmaressa. Kuullota kevyesti öljyn kanssa pannulla...

800 g jau­het­tua broi­le­ria tai kalk­ku­naa

1 pu­nai­nen pap­ri­ka

pie­ni chili

2 si­pu­lia

2 rkl voi­ta tai öl­jyä

2 mu­naa

2 tl suo­laa

2 tl ro­see­pip­pu­ria

2 dl ke­vyt­ker­maa (tai koo­kos­ker­maa)

½ dl mais­si­jau­hoa

Vuo­kaan:

1 rkl öl­jyä tai voi­ta

1. Pil­ko pap­ri­ka, chili ja si­pu­li. Murs­kaa ro­see­pip­pu­rit huh­ma­res­sa. Kuul­lo­ta ke­vy­es­ti öl­jyn kans­sa pan­nul­la.

2. Se­koi­ta mu­nat ja ker­ma sekä mais­si­jau­he. Li­sää kuul­lo­te­tut maus­teet ja se­koi­ta lie­mi jau­he­tun li­han kans­sa.

3. Voi­te­le pit­ku­lai­nen vuo­ka ja täy­tä li­ha­se­ok­sel­la. Pei­tä vuo­an pin­ta kos­tu­te­tul­la voi­pa­pe­ril­la tai fo­li­ol­la ja ase­ta vuo­ka ve­si­hau­tee­seen uu­niin. Kyp­sen­nä 200- as­tei­ses­sa uu­nis­sa rei­lu tun­ti. Ko­kei­le kyp­syyt­tä ti­kul­la, kyp­sä tih­kuu kir­kas­ta lien­tä.

4. An­na ter­rii­nin jääh­tyä vuos­sa. Ku­moa jääh­ty­nee­nä.