Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01/05

Linssikeitto

Kuori ja silppua salottisipulit. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa läpikuultavaksi. Lisää currytahna, garam masala ja kurkuma. Kuullota vielä hetki, jotta mausteista irtoaa kunnolla makua...

3 sa­lot­ti­si­pu­lia

1 rkl olii­vi- tai ryp­si­öl­jyä

1 tl pu­nais­ta cur­ry­tah­naa

1 tl ga­ram ma­sa­laa

1/2 tl kur­ku­maa

1 l kas­vis­lien­tä (kuu­ti­os­ta tai fon­dis­ta val­mis­tet­tua)

2 dl pu­nai­sia lins­se­jä

1 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

1 rkl man­goc­hut­ney­tä

1/2 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

1 prk (400 g) ko­ko­nai­si­na säi­löt­ty­jä to­maat­te­ja

Li­säk­si:

200 g ruo­ka­jo­gurt­tia

tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

1. Kuo­ri ja silp­pua sa­lot­ti­si­pu­lit. Kuul­lo­ta si­pu­li öl­jys­sä kat­ti­las­sa lä­pi­kuul­ta­vak­si. Li­sää cur­ry­tah­na, ga­ram ma­sa­la ja kur­ku­ma. Kuul­lo­ta vie­lä het­ki, jot­ta maus­teis­ta ir­to­aa kun­nol­la ma­kua.

2. Li­sää kat­ti­laan kas­vis­lie­mi, huuh­del­lut lins­sit, in­ki­vää­ri, man­goc­hut­ney ja säi­lö­tyt to­maa­tit. An­na kie­hua hil­jal­leen noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes lins­sit ovat kyp­siä.

3. Li­sää kul­le­kin keit­to­lau­ta­sel­le no­ka­re jo­gurt­tia ja tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria. Tar­joi­le hy­vän lei­vän kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ