Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/2006

Limetti-vadelmakakku

Leivinjauheella kohotettu limet­ti­va­del­ma­pulla valmistuu nopeasti.

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl pe­ru­na­jau­ho­ja tai oh­ra­kas­ta

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 1/2 dl so­ke­ria

1 tl suo­laa

2 tl kar­de­mum­maa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri

1 muna

2 dl ker­ma­vii­liä

100 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

su­la­tet­tu­na

Täy­te:

noin 1 1/2 dl va­del­ma­mar­me­la­dia

1 li­me­tin mehu

Pin­nal­le:

1/2 dl koo­kos­hiu­ta­lei­ta tai -las­tu­ja

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Raas­ta li­me­tin­kuo­ri ja li­sää kui­viin ai­nei­siin. Li­sää muna, ker­ma­vii­li ja ras­va­su­la. Se­koi­ta tai­ki­na no­pe­as­ti ta­sai­sek­si.

2. Kaa­da tai­ki­na voi­del­tuun ja korp­pu­jau­ho­tet­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan.

3. Pu­ris­ta li­me­tis­tä nyt mehu ja se­koi­ta va­del­ma­mar­me­la­diin. Nos­te­le pik­ku­lu­si­kal­la täy­tet­tä ka­kun pin­nal­le ja ri­pot­te­le pääl­le koo­kos­hiu­ta­lei­ta tai -las­tu­ja.

4. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ