Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2010

Limetti-passiopiirakat

Kauli sulanut taikina ohuemmaksi. Ota pyöreällä muotilla ympyröitä ja nosta ne halkaisijaltaan noin 10 cm:n pinnoitettuihin vuokiin...

noin 6 pik­ku­pii­rak­kaa tai 1 iso

1 pkt (400 g) pa­kas­te­mu­ro­tai­ki­naa

50 g tum­maa suk­laa­ta

2 mu­naa

4 kel­tu­ais­ta

3 dl so­ke­ria

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 dl li­met­ti­me­hua

3 pas­si­o­he­del­mää

Ko­ris­te­luun:

to­mu­so­ke­ria

1. Kau­li su­la­nut tai­ki­na ohu­em­mak­si. Ota pyö­re­äl­lä muo­til­la ym­py­röi­tä ja nos­ta ne hal­kai­si­jal­taan noin 10 cm:n pin­noi­tet­tui­hin vuo­kiin. Voit myös pais­taa pii­ra­kan yh­des­sä isos­sa, hal­kai­si­jal­taan noin 24 cm:n pii­rak­ka- tai ir­to­poh­ja­vuo­as­sa. Nos­ta poh­ja vii­le­ään noin 20 mi­nuu­tik­si.

2. Lai­ta poh­jil­le pala lei­vin­pa­pe­ria ja kui­vat­tu­ja her­nei­tä. Esi­pais­ta pik­ku­poh­jia 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 8 mi­nuut­tia. Nos­ta lei­vin­pa­pe­ri her­nei­neen pois ja pais­ta vie­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti. (Pais­ta isoa poh­jaa 10 + 5 mi­nuut­tia.)

3. Su­la­ta suk­laa ja le­vi­tä se esi­pais­te­tuil­le poh­jil­le pul­la­su­dil­la. Las­ke uu­nin läm­pö 110 as­tee­seen.

4. Tee täy­te. Vat­kaa mu­nat, kel­tu­ai­set ja so­ke­ri ke­vy­es­ti kes­ke­nään. Li­sää ker­ma, li­met­ti­me­hu ja pas­si­o­he­del­mien si­suk­set.

5. Kaa­da täy­te va­ro­vas­ti esi­pais­te­tuil­le poh­jil­le. Pii­rak­ka­vuo­at tu­le­vat mel­ko täy­teen, jo­ten voit kaa­taa en­sin puo­let täyt­tees­tä, nos­taa pii­ra­kat uu­niin ja kaa­taa sit­ten lo­pun täyt­teen poh­jil­le.

6. Pais­ta pik­ku­pii­ra­koi­ta uu­nin ala­ta­sol­la noin 35 mi­nuut­tia (isoa noin 50 min) tai kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt. Ota huo­mi­oon, et­tä pii­ras kyp­syy vie­lä uu­nis­ta ot­ta­mi­sen jäl­keen­kin.

7. Ko­ris­te­le pii­rak­ka to­mu­so­ke­ril­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min + pais­ta­mi­seen ja vii­len­ty­mi­seen 1 t 35 min

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ