Koti ja keittiö 4/2010
noin 6 pikkupiirakkaa tai 1 iso
1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa
50 g tummaa suklaata
2 munaa
4 keltuaista
3 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl limettimehua
3 passiohedelmää
Koristeluun:
tomusokeria
1. Kauli sulanut taikina ohuemmaksi. Ota pyöreällä muotilla ympyröitä ja nosta ne halkaisijaltaan noin 10 cm:n pinnoitettuihin vuokiin. Voit myös paistaa piirakan yhdessä isossa, halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirakka- tai irtopohjavuoassa. Nosta pohja viileään noin 20 minuutiksi.
2. Laita pohjille pala leivinpaperia ja kuivattuja herneitä. Esipaista pikkupohjia 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Nosta leivinpaperi herneineen pois ja paista vielä muutama minuutti. (Paista isoa pohjaa 10 + 5 minuuttia.)
3. Sulata suklaa ja levitä se esipaistetuille pohjille pullasudilla. Laske uunin lämpö 110 asteeseen.
4. Tee täyte. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri kevyesti keskenään. Lisää kerma, limettimehu ja passiohedelmien sisukset.
5. Kaada täyte varovasti esipaistetuille pohjille. Piirakkavuoat tulevat melko täyteen, joten voit kaataa ensin puolet täytteestä, nostaa piirakat uuniin ja kaataa sitten lopun täytteen pohjille.
6. Paista pikkupiirakoita uunin alatasolla noin 35 minuuttia (isoa noin 50 min) tai kunnes täyte on hyytynyt. Ota huomioon, että piiras kypsyy vielä uunista ottamisen jälkeenkin.
7. Koristele piirakka tomusokerilla.
Valmistusaika: 20 min + paistamiseen ja viilentymiseen 1 t 35 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2