Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2009KUVA UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN

Limekuor­rut­teiset porkkanamuffinit

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen muna-sokerivaahtoon...

10 kpl

2 - 3 pork­ka­naa

2 mu­naa

2 dl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

2 dl jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 tl ka­ne­lia

1 tl in­ki­vää­riä

1 dl au­rin­gon­kuk­ka­öl­jyä

Kuor­ru­tus:

75 g peh­me­ää voi­ta

100 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa (esim. Phi­la­delp­hia)

1 1/4 dl to­mu­so­ke­ria

3/4 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 lime

1. Kuo­ri ja raas­ta pork­ka­nat hie­nok­si.

2. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää vä­hi­tel­len muna-so­ke­ri­vaah­toon. Li­sää pork­ka­na­raas­te ja öl­jy tai­ki­naan. Se­koi­ta ta­sai­sek­si ja jaa seos muf­fi­ni­vuo­kiin. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 - 30 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

3. Val­mis­ta kuor­ru­tus. Se­koi­ta tuo­re­juus­to ja so­ke­rit peh­me­ään voi­hin. Pese lime hy­vin ja raas­ta sen kuo­ri. Se­koi­ta puo­let kuo­ri­raas­tees­ta kuor­ru­tuk­seen ja jätä lo­put ko­ris­te­luun. Not­kis­ta kuor­ru­tet­ta tar­vit­ta­es­sa til­kal­la li­me­me­hua. Se­koi­ta

ta­sai­sek­si.

4. Le­vi­tä kuor­ru­tet­ta muf­fi­nien pääl­le ja ko­ris­te­le li­men­kuo­ri­raas­teel­la. Lai­ta muf­fi­nit kyl­mään, jot­ta kuor­ru­te jäh­met­tyy. Säi­ly­tä myös kuor­ru­te­tut muf­fi­nit kyl­mäs­sä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ