Koti ja keittiö 9/2009KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
10 kpl
2 - 3 porkkanaa
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 dl auringonkukkaöljyä
Kuorrutus:
75 g pehmeää voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 1/4 dl tomusokeria
3/4 tl vaniljasokeria
1 lime
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen muna-sokerivaahtoon. Lisää porkkanaraaste ja öljy taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja jaa seos muffinivuokiin. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 - 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuusto ja sokerit pehmeään voihin. Pese lime hyvin ja raasta sen kuori. Sekoita puolet kuoriraasteesta kuorrutukseen ja jätä loput koristeluun. Notkista kuorrutetta tarvittaessa tilkalla limemehua. Sekoita
tasaiseksi.
4. Levitä kuorrutetta muffinien päälle ja koristele limenkuoriraasteella. Laita muffinit kylmään, jotta kuorrute jähmettyy. Säilytä myös kuorrutetut muffinit kylmässä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2