RUOKA MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 5/2015
1–2 annosta
¼ ruukkua lehtikaalia tai 2–3 lehteä perinteistä lehtikaalia
½ kurkkua
¼ tuoretta ananasta
½ avokadoa
3 rkl sitruunamehua
2 dl kookos-riisijuomaa tai kookosjuomaa
tilkka hunajaa
ripaus suolaa
1. Ruukkulehtikaali on valmista käytettäväksi sellaisenaan, perinteisestä lehtikaalista on hyvä poistaa kova lehtiruoti. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi.
2. Paloittele kurkku ja ananas. Halkaise avokado ja poista kivi. 3. Mittaa ensin nesteet ja sitten muut ainekset tehosekoittimeen. Käytä konetta, kunnes juoma on tasaista ja kuohkeaa.
VINKIT
● Avokado, pähkinät ja siemenet ovat hyviä rasvanlähteitä.
● Pieni määrä hunajaa, vaahterasiirappia tai raakasokeria taittaa juoman hapanta makua. Ripaus suolaa tasapainottaa etenkin vihersmoothien makua.
● Lisää tehosekoittimeen ensimmäisenä neste ja vasta sitten muut raaka-aineet. Näin ainesosat sekoittuvat paremmin keskenään.
● Pakastettu banaani viilentää ja sakeuttaa juoman.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2