Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2002

Lanttulaatikko

Kuori ja paloittele lantut. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen...

1 kg lant­tu­ja

1 ½ l vet­tä

2 tl suo­laa

1 dl korp­pu­jau­ho­ja

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 muna

1 dl sii­rap­pia

ri­paus ka­ne­lia

ri­paus in­ki­vää­riä

ri­paus val­ko­pip­pu­ria

Pin­nal­le:

voi­no­ka­rei­ta

korp­pu­jau­ho­ja

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le lan­tut. Kei­tä ne kyp­sik­si suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä. Ota kei­tin­ve­si tal­teen.

2. Sur­vo kyp­sät lant­tu­pa­lat so­seek­si. Li­sää jouk­koon ker­mas­sa tur­von­neet korp­pu­jau­hot, muna ja maus­teet. Li­sää lo­puk­si kei­tin­lien­tä niin pal­jon, et­tä se­ok­ses­ta tu­lee ta­sai­sen peh­me­ää.

3. Kaa­da seos voi­del­tuun vuo­kaan. Pai­ne­le lu­si­kal­la ku­vi­oi­ta pin­taan, ri­pot­te­le korp­pu­jau­ho­ja ja voi­no­ka­rei­ta pääl­le. Kyp­sen­nä 175 as­tees­sa 1- 1 ½ tun­tia.