Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 1-2/08

Lämpimät vanilja-kanelileivät ja marinoidut appelsiinit

4–6 an­nos­ta

4–6 pak­suh­koa vii­pa­let­ta pit­ko­pul­laa

4 mu­naa

1 3/4 dl mai­toa

1/2 tl ka­ne­lia

1 va­nil­ja­tan­ko

2 rkl to­mu­so­ke­ria

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Ma­ri­noi­dut ap­pel­sii­nit:

4 ap­pel­sii­nia

1 1/2 dl vaa­le­aa sii­rap­pia

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

2–3 rkl

1. Val­mis­ta en­sin ma­ri­noi­dut ap­pel­sii­nit. Raas­ta yh­den ap­pel­sii­nin kuo­ri tal­teen. Leik­kaa ap­pel­sii­nit kal­vot­to­mik­si loh­koik­si. Se­koi­ta sii­rap­pi ja sit­ruu­na­me­hu ja li­köö­ri kes­ke­nään. Li­sää jouk­koon ap­pel­sii­ni­loh­kot ja ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri. Lai­ta jää­kaap­piin maus­tu­maan.

2. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Li­sää mai­to ja ka­ne­li. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja raa­pu­ta sen si­sus muna-mai­to­se­ok­seen. Maus­ta vie­lä to­mu­so­ke­ril­la.

3. Kas­te­le pul­la­vii­pa­leet muna-mai­to­se­ok­ses­sa kun­nol­la mo­lem­min puo­lin. Kuu­men­na ras­va pan­nul­la ja pais­ta kos­tu­te­tut lei­pä­vii­pa­leet sii­nä mo­lem­min puo­lin kul­lan­rus­keik­si ja ra­peik­si.

4. Tar­joa lei­vät läm­pi­mi­nä ma­ri­noi­tu­jen ap­pel­sii­nien kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ