Koti ja Keittiö 1-2/08
4–6 annosta
4–6 paksuhkoa viipaletta pitkopullaa
4 munaa
1 3/4 dl maitoa
1/2 tl kanelia
1 vaniljatanko
2 rkl tomusokeria
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Marinoidut appelsiinit:
4 appelsiinia
1 1/2 dl vaaleaa siirappia
1 rkl sitruunamehua
2–3 rkl
1. Valmista ensin marinoidut appelsiinit. Raasta yhden appelsiinin kuori talteen. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Sekoita siirappi ja sitruunamehu ja likööri keskenään. Lisää joukkoon appelsiinilohkot ja appelsiinin raastettu kuori. Laita jääkaappiin maustumaan.
2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito ja kaneli. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus muna-maitoseokseen. Mausta vielä tomusokerilla.
3. Kastele pullaviipaleet muna-maitoseoksessa kunnolla molemmin puolin. Kuumenna rasva pannulla ja paista kostutetut leipäviipaleet siinä molemmin puolin kullanruskeiksi ja rapeiksi.
4. Tarjoa leivät lämpiminä marinoitujen appelsiinien kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2