Koti ja Keittiö 11/06
(6:lle)
noin 1 kg lampaan kyljysriviä eli 3–4 kyljystä / hlö
1/2 dl öljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
1/2 tl timjamia
2 tl suolaa ja mustapippuria myllystä
Kastike:
4 dl valmista punaviinikastiketta
(esim. Demi Glace)
4 rkl sokeria
2 rkl soijakastiketta
Lisäksi:
200 g esim. pumpkinkurpitsaa kuorittuna ja sisukset poistettuna
3 dl riisipastaa (Abez)
suolaa ja pippuria
Paistamiseen:
öljyä
1. Puhdista liha ja leikkaa se kahden kyljyksen paloiksi. Poista paloista toinen luu.
2. Sekoita öljy, murskattu valkosipuli ja timjami. Pane seos pussiin lampaankyljyspalojen kanssa.
3. Anna maustua puoli tuntia ja valuta pois marinadi. Mausta liha suolalla ja mustapippurirouheella.
4. Pane kattilaan kastikkeen ainekset ja keitä parin minuutin ajan, kunnes sokeri on liuennut.
5. Keitä riisipasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, valuta ja pane takaisin kattilaan. Lisää tilkka öljyä ja pidä lämpimänä.
6. Paista kyljykset nopeasti molemmin puolin pannulla ja nosta uuniin 200 asteeseen noin 10 minuutiksi.
7. Suikaloi kurpitsapaloista pitkiä lastuja esim. juustohöylällä.
8. Kuumenna pannulla reilu loraus öljyä ja friteeraa siinä kurpitsasuikaleet molemmin puolin rapeiksi. Valuta hetki talouspaperin päällä.
9. Kokoa annokset ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurirouheella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2